Hossz Katinkának összejött az első arany

A világ legjobb úszója első olimpiai érmét szerezte. A 400 méteres vegyesúszásban győztes Hosszú Katinkáé a 11. világcsúccsal született magyar olimpiai győzelem.

Szász Emese sikere után itt az újabb magyar aranyérem az olimpián, Hosszú Katinka megnyerte a 400 méteres vegyesúszást!

A szám egyeduralkodója elképesztő világcsúccsal nyert, 4:26.36 perces ideje 2 másodperccel volt jobb az eddigi rekordnál.

Hosszú harmadszor vesz részt ötkarikás játékokon, eddig érmet sem tudott szerezni. Itt, Rio de Janeiróban a tervek szerint még négy egyéni számban fog elindulni esélyesként.

A 400 méteres vegyesúszásban győztes Hosszú Katinkáé a 11. világcsúccsal született magyar olimpiai győzelem. A négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás 1988-ban, Szöulban mindkét számát – 200 és 400 méter vegyes – világrekorddal nyerte. Ezt megelőzően Gyurta Dánielnek sikerült ez a különleges bravúr Londonban 200 méter mellen.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Hollande: mindegyik olimpiai pályázónak számolnia kell a terrorveszéllyelLetartóztattak egy olimpikont, mert meg akart erőszakolni két nőtRovatok: SportTelepülés: BrazíliaCímkék: sport, magyar sportoló, aranyérem, Hosszú Katinka, 2016. évi riói nyári olimpiai játékokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »