Hősként ünnepelték a hazatérő walesi csapatot

Hősként ünnepelték a hazatérő walesi csapatot

Hősként köszöntötték Cardiffban a walesi válogatott labdarúgóit, akik pénteken tértek haza a franciaországi Európa-bajnokságról.

A csapatot szállító repülőgépet a landolás után vízsugárral fogadták kora délután, majd Carwyn Jones, a walesi tartományi kormány első minisztere köszöntötte a küldöttséget.

Persze az ünneplés során egy-két puszi is elcsattant: #WAL hero manager Chris Coleman kisses fans https://t.co/6eW689Im28— BBC Wales News (@BBCWalesNews) July 8, 2016

A repülőtéren százak, a főváros utcáin ezrek várták zászlókat lengetve a válogatottat, amelynek tagjaitól aláírásokat és közös fényképeket kértek, majd a csapat nyitott tetejű busszal végigvonult a belváros utcáin.

Fotó: Twitter

Fotó: Lisa Innes / Twitter

Huge roars as the players walk past fans to get onto bus #WAL #TogetherStronger pic.twitter.com/r9RYp7A9GI— Megan Boot (@meganbootITV) July 8, 2016

Péntek este különleges koncertre várják a játékosokat és a szurkolókat Cardiffban.

A walesi válogatott – amelynek az 1958-as világbajnokság után ez volt a második nagy nemzetközi tornája – megnyerte csoportját, majd 1996 óta első brit csapatként bejutott az elődöntőbe, de szerdán 2-0-ra kikapott Portugáliától és búcsúzott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »