Hősként fogadták az izlandi játékosokat

Hősként fogadták az izlandi játékosokat

Hatalmas tömeg fogadta Reykjavíkban a franciaországi Európa-bajnokságon a legjobb 8 közé jutott izlandi labdarúgó-válogatottat. A kontinensviadalon már csak 3 mérkőzés van hátra, holnap Portugália–Wales elődöntőt rendeznek.

Izland a magyarokkal volt egy csoportban, ahonnan másodikként jutott tovább, majd a legjobb 16 között Angliát búcsúztatta. Következtek a házigazda franciák, akik öt gólt vágtak a skandinávoknak, és csak kettőt kaptak tőlük. „Rendkívül jó játékosok és nagyszerű stáb alkotja ezt a csapatot. Amit itt látok, az még annál is nagyobb öröm, mint amikor 80 ezer néző előtt játszottunk Párizsban. A szurkolás, amit kaptunk tőletek, egyszerűen fantasztikus volt” – fogalmazott az összegyűlt tömeg előtt a szövetségi kapitány, Lars Lagerback.

A másik meglepetéscsapatnál nem ért véget a csoda a negyeddöntőben. Wales az Eb-győzelemre is esélyesnek tartott Belgiumot verte a nyolc között. Az elődöntőben Portugália az ellenfél. Cristiano Ronaldóék úgy jutottak el a négy közé, hogy a rendes játékidőben nem nyertek meccset. A walesiek klasszisa, Gareth Bale jól ismeri a portugálok legjobbját, Ronaldót, hiszen mindketten a Real Madrid játékosai. „Nincs nagy sztárunk a csapatban, nekünk maga a válogatott a sztár. Nagyon együtt vagyunk és keményen dolgozunk. A pályán futunk egymásért, szerelünk, kisegítjük a másikat. Nagyon közel állunk egymáshoz, olyan, mintha testvérek lennénk, sokat nevetünk együtt és sokat ugratjuk egymást. Élvezzük azt, hogy itt lehetünk. Nincs mitől tartanunk, csak ki kell mennünk a pályára és meg kell próbálni a legjobbunkat nyújtani” – nyilatkozta a Real Madrid klasszisa, Gareth Bale.

A Portugália–Wales összecsapást, szerdán 21 órakor játsszák. A másik elődöntőben, csütörtökön a franciák és a németek mérkőznek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »