Horror állapotok voltak a húsboltban (videó)

Egy dunavarsányi húsboltban tartottak ellenőrzést múlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A vállalkozás előállítói tevékenységét a higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek. Elrendelték továbbá 27 tétel, összesen mintegy 10,5 tonna nem nyomon követhető élelmiszer forgalomból történő kivonását – olvasható a hivatal honlapján.

A termelési napló alapján a számlákon szereplő és a felhasznált alapanyagok nem voltak összeegyeztethetőek, ami lehetetlenné tette a termékek nyomon követését. A különböző fűszerek és belsőségek felhasználását egyáltalán nem dokumentálták.

A Nébih szakemberei haladéktalanul elrendelték 27 tétel, mintegy 10,5 tonna élelmiszer forgalomból történő kivonását és megsemmisítését. A súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt a hatóság az egység előállítói tevékenységét felfüggesztette.

Az eljárás folyamatban van, az egység milliós nagyságrendű bírságra számíthat. Az érintett vállalkozás adatai elérhetőek a „jogsértéslistán”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »