Hordóba rejtett holttestet találtak egy nevadai tóban

Hordóba rejtett holttestet találtak egy nevadai tóban

Egy hordóba rejtett holttest került elő az aszályos időjárás miatt jelentősen leapadt nevadai Mead-tóból, az Egyesült Államok egyik legnagyobb víztározójából.

A Colorado-folyón a Hoover-gát megépítésével létrehozott óriási víztározó annyira kiszáradt, hogy Las Vegas ellátásához már az Arizonába is átnyúló Mead-tó mélyebb részeiről szivattyúzzák a vizet – írja az MTI.

A hatóságok a vízszint csökkenésével további hasonló felfedezésekre számítanak.

A hordót csónakázók vették észre vasárnap délután. A Nemzeti Park Szolgálat emberei ezt követően találták meg Hemenway kikötő közelében.

Hírdetés

A hordóban lévő személyes tárgyak arra utalnak, hogy az illető több mint 40 évvel ezelőtt, az 1980-as években halt meg – mondta el a helyi rendőrség szóvivője, aki a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem árult el több részletet az ügyről.

A rendőrség a Nevadai Egyetem szakértőinek segítségét is kikéri annak megállapításához, hogy a hordó mikor kerülhetett a vízbe,

a halott személyazonosságát pedig a Clark megyei halottkémi hivatal próbálja megállapítani.

A Mead-tó és a Powell-tó az Egyesült Államok legnagyobb, mesterségesen kiépített víztározói, egy olyan vízhálózat részei, amely több mint 40 millió ember, őslakos törzsek, mezőgazdaság és ipar vízellátását biztosítja Arizonában, Kaliforniában, Coloradóban, Nevadában, Új-Mexikóban, Utahban, Wyomingban és a déli határon túl, Mexikóban.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »