Hoppon maradt dolgozatvásárlók

Hoppon maradt dolgozatvásárlók

Nem írta meg az előre kifizetett szakdolgozatokat, tanulmányokat egy háromszéki „vállalkozó”, ezért a hoppon maradt megrendelők a fogyasztóvédelmi hivatalhoz fordultak. 

g�pel�s_b

Mircea Diacon, a Kovászna megyei hivatal vezetője közleményben közölte, hogy négy panaszt iktattak a „különböző szellemi alkotások elkészítésére vonatkozó szolgáltatásokat” interneten ajánló férfi ellen. A magánvállalkozói engedéllyel rendelkező férfi a honlapján népszerűsíti szolgáltatásait, és többen igénybe is vették azt, ám hiába fizettek előleget, a megígért szakdolgozatok, disszertációk nem készültek el.

A fogyasztóvédelmi panaszok szerint a sepsiszentgyörgyi férfinak volt, aki 450 lejt fizetett ki „egy olyan szellemi alkotásért, amelyben nincs plagizálás”, egy másik panaszos 500 lejt pengetett le egy disszertációért. Egy pénzügyi témában megírt tudományos dolgozatért már 650 lejt kért a férfi, míg az élező gépekről szóló műszaki projekt megszerkesztéséért 370 lej honoráriumot vett fel. Végül egyik dolgozat sem készült el, ezért a „vásárlók” a fogyasztóvédelemhez fordultak. 

Mircea Diacon kifejtette, a bepanaszolt férfit behívták a hivatalba, hogy tisztázza helyzetét, ám nem jelent meg, így 10 és 30 ezer lej közötti pénzbírságot kockáztat. A felügyelő elővigyázatosságra inti a polgárokat az internetes hirdetésekkel kapcsolatban, azt tanácsolja, ellenőrizzék le a szolgáltató megbízhatóságát, és foganatosítsanak óvintézkedéseket, mielőtt fizetnek. Arra azonban, hogy törvényes-e interneten szellemi terméket vásárolni nem tér ki.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »