Homoszexuális lehetett az orlandói tömeggyilkos

Homoszexuális lehetett az orlandói tömeggyilkos

Feltehetően meleg volt az orlandói mészáros. A vendégek szerint a férfi rendszeres látogatója volt a bárnak.

A floridai Orlandóban a vasárnap hajnali mészárlás áldozataira emlékeztek. „Azért jöttem, hogy azokra a fiatalokra emlékezzek, akik itthagytak bennünket. Erről nagyon nehéz beszélni. Nekem is vannak meleg családtagjaim, nagyon nyitott a családunk. Egységesnek kell lennünk, a világnak sokkal több toleranciára és szeretetre van szüksége” – nyilatkozta egy gyászoló.

A támadó a Pulse nevű melegbárban 49 emberrel végzett, amíg le nem lőtték a rendőrök. „Nem ezt érdemelték. Ez undorító! Bárcsak átvehetném a családok fájdalmát!” – mondta Lyndsay Boreaux, a bár korábbi dolgozója.

Közben újabb részletek derülnek ki a merénylőről. Feltehetően Omar Mateen maga is homoszexuális lehetett, az elmúlt években sokszor járt a támadás helyszínén, ahol a vendégek szerint legtöbbször magányosan iszogatott, részegen agresszívvá vált, egyszer még kést is rántott. Ezenkívül rendszeresen böngészett melegeknek szóló közösségi oldalakat.

Kollégáit aggasztották egyes kijelentései

Radikális megnyilvánulásai miatt munkatársai már korábban értesítették a rendőrséget. A Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) vizsgálódott is utána, de akkor sem találtak bizonyítékot arra, hogy terrorcsoporttal áll kapcsolatban. „Tett kijelentéseket, amelyek gyújtó hatásúak és ellentmondásosak voltak, a terrorizmusról szóló megjegyzései aggasztották a munkatársait. Azt mondta, reméli, hogy a hatóságok házkutatást tartanak az otthonában, és bántják a feleségét és a gyerekét, és mártírként halhat meg. Tíz hónapos nyomozás után lezártuk a vizsgálatokat” – közölte James Comey FBI-igazgató.

Pedig az apja, aki 1980-ban, Afganisztán szovjet megszállása után menekült az Egyesült Államokba, tévéműsorokban éltette a tálibokat.

A 29 éves tömeggyilkos hivatalból hordott magánál fegyvert, mert évek óta biztonsági őrként dolgozott. Múlt héten két fegyvert is vett. „Halványan emlékszem rá, nem ismertem személyesen. Nyilván legálisan vette a fegyvereit” – nyilatkozta Ed Henson fegyverüzlet-tulajdonos.

Obama keményen odacsapna

Bár a férfi a támadáskor azt vallotta, hogy az Iszlám Állam tagja, az amerikai hatóságok szerint nem volt külföldi kapcsolata. Az újabb véres merénylet miatt az amerikai elnök ismét a fegyvertartás szigorítását célzó jogszabályok elfogadására szólította fel a törvényhozást.

„Üldöznünk kell ezeket a terrorszervezeteket, és keményen oda kell csapnunk. Le kell számolnunk a szélsőségességgel, és meg kell nehezíteni, hogy bárki, aki ártani akar az embereknek ebben az országban, fegyvert tarthasson” – közölte az amerikai elnök. Obama csütörtökön Orlandóba utazik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »