Holokauszttagadás: újabb jobbikost ítéltek el

Az üllési Jobbik-alapszervezet elnöke egy lap főszerkesztőjeként engedett közölni egy népirtást tagadó cikket.

Első fokon elítélték Dobi Zsoltot, az Árpád Népe című helyi lap főszerkesztőjét, mivel 2011-ben leközölt egy holokauszttagadó írást. Az 1200 példányszámú újságban Holokauszt-kirakó játék címmel jelent meg az írás, amely vérengzős mítosznak nevezte a népirtást – írja az Origo a feljelentést tevő Tett és Védelem Alapítványra hivatkozva.

Az üllési Jobbik-alapszervezet elnöke a portálnak azt állította, alaptalanul vádolták meg, ezért fellebbez az ítélet ellen. „Egy, az internetről forrásmegjelöléssel átvett cikkről van szó, ami nem az én szellemi termékem” – védekezett Dobi, aki a Csongrád megyei Jobbik sajtófőnöke is egyben.

Az ítélet szerint száz óra jóvátételi munkát kell elvégeznie Dobinak, akit a Szegedi Járásbíróság ítélt el „nemzeti szocialista rendszer által elkövetett népirtás tagadása” miatt. Emellett köteles meglátogatni a budapesti Holokauszt Emlékközpontot és beszámolót is kell írnia a látottakból.

Volt már ilyen

Nem ez az első ítélet a közelmúltban: Ágoston Tibor debreceni jobbikos képviselőt másodfokon ítélték el „nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása” miatt, miután a holokauszt szóval viccelődött.

A néppártosodást szorgalmazó, ezért az elnökségből a radikálisokat kigolyózó Vona Gábor pártelnöknek a fentiek alapján nincs egyszerű dolga.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »