"Hollandiában sok a marokkói söpredék"

Élesen kikelt a marokkói bevándorlók ellen Geert Wilders, a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) vezetője a rotterdami Spijkenisse munkásnegyedben tartott szombati kampánynyitóján, alig három héttel a holland parlamenti választások előtt.

„Hollandiában sok a marokkói söpredék, amely veszélyessé teszi az utcákat” – jelentette ki Wilders, akit rendőrök és biztonságiak fogtak közre a PVV fellegvárának tartott, ugyanakkor etnikailag megosztott rotterdami kerületben tett sétáján. A politikus emellett arra szólított fel, hogy a muszlimellenes, euroszkeptikus pártjára leadott szavazatokkal segítsenek „visszaszerezni” Hollandiát a hollandoknak.

    

Wilders kampányígérete a többi között a beutazási tilalom a muszlimoknak, a hollandiai mecsetek bezáratása, illetve az Európai Unióból történő kilépés.

Hírdetés

    

Hollandiában március 15-én tartanak parlamenti választásokat.

A hollandok lesznek a következő kilépők? – Ha Wildersen múlik, biztos

Ugyan az eddigi Nexitre tett kísérletek sorra elbuktak, a fura hajszerkezetű pártvezér nem tágít az elképzelés mellől: a kilépés témáját központi elemmé kívánja tenni a jövő márciusban esedékes választások kampányában. Az AFP-nek adott interjújában „óriási győzelemnek” nevezte a Brexitet, és hozzátette: „Nagy-Britannia visszanyerte nemzeti szuverenitását, ismét szabad és független országgá vált.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »