Hollande kizárta a burkini viselésének törvényi tiltását

Francois Hollande francia államfő élesen bírálta csütörtökön a jobboldali ellenzéket, amiért „jogi csűrés-csavarásokat” javasol a terrorizmus elleni harcban.

„Nem lesz alkalmi törvénykezés, amely egyszerre alkalmazhatatlan és alkotmányellenes” – mondta a köztársasági elnök, utalva arra az ellenzéki javaslatra, amely törvénnyel tiltaná be a teljes testet elfedő fürdőruha, a burkini viselését nyilvános helyeken.

A terrorizmusnak a demokráciára jelentett fenyegetéséről rendezett párizsi konferencián Francois Hollande úgy vélte, hogy a közbiztonságra hivatkozva Franciaország nem engedhet a jogállamiságból, és nem korlátozhatja a szabadságjogokat.

A köztársasági elnök elmondta: nem fogja hagyni, hogy Franciaország arculatát „tovább rombolják a következő hónapokban vagy években”, ami elemzők szerint egyértelműen arra utal, hogy Francois Hollande indul a jövő évi elnökválasztáson, jóllehet ezt hivatalosan még nem jelentette be.

A franciáknál mégis belefért?Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy a franciák hogyan viseltetnek a burkini iránt. Tiltanák vagy támogatnák? Kiderül, ha ide kattint!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »