Hol van a zsákba zárt meleg? – Megkezdődött a csillagászati tavasz

Hol van a zsákba zárt meleg? – Megkezdődött a csillagászati tavasz

Bár Sándor, József és Benedek idén sem ért ide a zsákba zárt meleggel, most már bízvást számíthatunk arra, hogy kellemesebb napok következnek. Tegnap reggel fél hétkor ugyanis a Nap áthaladt a tavaszponton, és ezzel az északi féltekén kezdetét vette a csillagászati tavasz.

Mondják, hogy Szent Péter nem győzte hallgatni már a hidegtől elgyötört emberek fohászait, ezért fogott egy nagy zsákot, feltöltötte napmeleggel, majd megbízta Sándort (március 18.), hogy vigye le a Földre. A zsák azonban annyira melegítette a cipekedő hátát, hogy kénytelen volt megállni egy Tejút-menti kocsmánál, hogy lehűtse magát és ott ragadt. Szent Péter kénytelen volt Józsefet (március 19.) megkérni, hogy ő is fogjon meg egy meleggel töltött zsákot, keresse meg Sándort, és immár ketten vigyenek le meleget, mert az emberek már igen türelmetlenek.

József megtalálta Sándort, csakhogy ahelyett, hogy tovább vitte volna magával, leült melléje, és rágyújtott egy nótára, mi több a „felszabadításukra” küldött Benedek (március 21.) is „hasonló sorsra” jutott. Szent Péter megelégelte ezt a mérhetetlen léhaságot, és immár Mátyáshoz fordult, akinek már nem zsákot, hanem korbácsot adott, hogy tegyen rendet. És lőn, a három tekergő rohanvást jött a földre a meleggel.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »