Hol nyaralt a világ egyik, ha nem a legnagyobb tömeggyilkosa?

Hol nyaralt a világ egyik, ha nem a legnagyobb tömeggyilkosa?

Ha kíváncsi rá, milyen körülmények között szerette kipihenni a Szovjetunió első embere a halállisták összeírásának fáradalmait, böngéssze végig a Daily Mail által közölt képösszeállítást.

Az 1947-ben épült kúria a Ritsa tó mellett fekszik, Abháziában, s nyugtató zöld színéből (mely igazából arra szolgált, hogy a ház bele olvadjon az azt körülvevő sűrű erdőbe, s így szinte észrevehetetlen legyen a levegőből), valamint visszafogott luxusából nehéz lenne kitalálni, hogy maga Joszif Visszarionovics Sztálin, kommunista diktátor és családja töltötték itt a nyári hónapokat.

A házban továbbra is az eredeti, a kommunista párt felső vezetésének szovjet „eleganciáját” tükröző bútorokkal van berendezve.

Sztálin paranoiáját jól tükrözi, hogy a nyaraló csak egy útvonalon közelíthető meg: egy hegyi úton, ami végigkanyarog a sűrű erdőségen.

De az is jellemző, hogy az épület csupán egy az öt dácsa közül, melyekben a szovjet vezető nyaralt (szigorú szovjet államtitok volt, hogy éppen melyik villában tartózkodik).

Hírdetés


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »