Hol nyaral az illegális migráns? Persze, hogy ahonnan elmenekült

A német sajtó robbantotta a hírt, hogy Németországban regisztrált menekültek közül sokan abba az országba mennek nyaralni, ahonnan hivatalosan elmenekültek. Ez az nyilvánosságra került információ feltehetően sokakat megdöbbent és legalábbis kérdéseket fogalmaz meg talán azok körében is, akik szemellenzővel csak a befogadás politikáját tekintik üdvözítőnek. Hivatalos statisztikát persze a polkorrektségre kényesen ügyelő németek nem készítettek erről, mindenesetre szembetűnő lehet az arány, ha felfigyeltek rá.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A menedékkérők visszatérnek nyaralni abba az országba, ahonnan hivatalosan elmenekültek – írja a Welt.

A menekülteknek joguk van abban az országban eltölteni a “szabadságukat”, ahonnan jöttek – közölte a Szövetségi Munkaügyi Hivatal a hírre reagálva.

Az újság megtudta ugyanis, hogy menedékkérők, és már elismert menekültek, akik munkanélküliként regisztráltatták magukat, rövid időt azokban az államokban töltöttek nyaralás gyanánt, ahonnan menekültek: Szíriából, Afganisztánból, Libanonból, majd visszatértek Németországba.

A hivatal egyik szóvivője megerősítette, hogy vannak ilyen esetek, hivatalos statisztikák azonban nem állnak rendelkezésre a témában, így erről nem tudnak több információval szolgálni. Állítólag éppen most fáradoznak az adatok feldolgozásán az illetékesek a Szövetségi Menekültügyi és Migrációs Hivatallal az élen.

Általánosan érvényes, hogy a menedékkérők évente 21 napot ott töltenek el, ahol akarnak, és ez idáig nincs törvényi előírás arra, hogy az utazás célpontját meg kell nevezni.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »