Hogy kerül a zeneiskola a Tanítanék-listára?

Hogy kerül a zeneiskola a Tanítanék-listára?

Nem vett részt a vasvári zeneiskola a szerdai pedagógusdemonstrációban, az akciót szervező Tanítanék mozgalom ennek ellenére a részt vevő iskolák listáján tüntette fel az intézményt. Az iskola igazgatója már napokkal ezelőtt kérte, töröljék őket a listából, ezt azonban a Pukli István vezette mozgalom eddig nem tette meg. A zeneiskola igazgatója szerint bárki jelentkezhetett bármelyik iskola nevében a polgári elégedetlenségi mozgalomhoz, a jelentkezéseket Pukliék nem ellenőrizték.

A Tanítanék mozgalom egyórás időtartamra meghirdetett polgári engedetlensége az egyik helyszínen, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Egyórás munkabeszüntetést tartottak szerdán reggel a Tanítanék mozgalom által meghirdetett polgári engedetlenséghez csatlakozó tanárok. A szervezők egy térképen megjelölték azokat az iskolákat, amelyek szerintük részt vettek a demonstráción, többek közt a vasvári zeneiskolát is.

Az intézmény azonban nem vett részt a meghirdetett sztrájkban – írja közleményben a zeneiskola igazgatója. Szabó Zoltán iskolaigazgató azt is megjegyzi: ha akartak volna, sem tudtak volna sztrájkolni, mert ez művészeti iskola, ahol csak délután van tanítás, vagyis a megjelölt reggel 8 és 9 óra közötti időpontban nem tartózkodik senki az épületben.

A vasvári zeneiskola igazgatója figyelmeztet arra is, hogy a Tanítanék mozgalom sztrájkfelhívásához egy olyan online oldalon keresztül lehet csatlakozni, amelyet senki sem ellenőriz, így bárki jelentkezhet egy-egy iskola nevében. Szerinte így fordulhatott elő, hogy visszaéltek az iskola nevével.

Az M1 Híradó úgy tudja, a vasvári zeneiskola mellett más oktatási intézmények is hasonlóan jártak, vagyis úgy szerepeltek a polgári elégedetlenséghez csatlakozó iskolák között, hogy valójában nem is jelentkeztek.

A Híradó kereste a Tanítanék mozgalom képviselőit, köztük Pukli Istvánt, aki egyik főszervezője a pedagógus demonstrációknak, hogy megkérdezze, miért tüntették fel, és eddig miért nem törölték a csatlakozott intézmények sorából a vasvári zeneiskolát, holott ezt az intézmény igazgatója már napokkal ezelőtt kifejezetten kérte. (A Pukli István által is képviselt Tanítanék mozgalom honlapjáról eddig nem vették le a vasvári zeneiskolát.)

Az M1 Híradó Pukli Istvántól és a Tanítanék mozgalom több képviselőjétől szerette volna megkérdezni azt is, hogy ellenőrizték e a többi intézményt és megbizonyosodtak e az iskolák valódi szándékáról, de egyelőre nem válaszoltak.

Forrás: M1/Híradó/ hirado.hu

The post Hogy kerül a zeneiskola a Tanítanék-listára? appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »