Hoffmann Rózsa: butaság azt mondani, hogy megbukott az oktatási rendszer

Alig vannak bent képviselők a mai parlamenti ülésnapon, volt olyan időszak is, amikor mindössze tízen ültek bent a patkóban. Pedig fontos törvényjavaslat vitája zajlott: ma tárgyalták meg azt a javaslatot, amely átszervezi az oktatás irányítását.

Ha elfogadják a módosítást, akkor a Klik helyett tankerületi központok jönnek létre, azonban az iskolákat egységes állami fenntartásba teszik át.

A vitában felszólalt Hoffmann Rózsa is, aki azt mondta: “azt állítani, hogy megbukott ez az oktatási rendszer, kérem szépen, az a butaság”. A volt államtitkár meg is indokolta a törvénymódosítást: “mondják, hogy az életben csak egy dolog állandó, a változás, ezért tehát szükséges időnként változtatni a törvényeken”. Utóda, Palkovics László arról beszélt, hogy “a jelenlegi életpálya jelenleg nem minden elemében optimális”, a fideszes Pósán László pedig arra figyelmeztette az ellenzékieket: “az olyan megfogalmazásokat, mint hogy szétrohadnak iskolák, épületek, én elkerülni javaslom”.

A parlamentben ma elsőként a Nemzetközi Büntetőbíróságról szóló szerződés kihirdetéséről vitáztak, majd foglalkoztatási célú törvények jogharmonizációs módosítása volt a téma. Az oktatásügy után a településkép védelméről, majd a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságról szóló előterjesztések vitája következik, végül az MFB-törvény módosításával zárják a munkahetet.

Szerző: Sztojcsev Iván


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »