Hofer pártja bekeményít Őrvidéken – először a cigány koldusoknak szűnik meg a jó világ

Norbert Hofer pártja (FPÖ) és az Osztrák Néppárt (ÖVP) a koldulás és a nyilvános alkoholfogyasztás betiltásáról határozott a burgenlandi Kismartonban. Az eisenstadti városházára hónapok óta özönlöttek a lakossági panaszok. Több osztrák város is kilátásba helyezte, hogy követik a burgenlandi kezdeményezést.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Ezentúl sem kéregetni, sem köztéren alkoholt fogyasztani nem lehet Kismartonban – írja a Die Presse osztrák napilap. A burgenlandi kisváros vezetése elfogadta az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Szabadságpárt (FPÖ) közös javaslatát.

Kismartonban a jövőben kizárólag vendéglátóhelyeken és rendezvényeken lehet nyilvánosan alkoholt fogyasztani.

Az ÖVP és az FPÖ kezdeményezése több osztrák város vezetésének is megtetszett. Linz, Graz, Innsbruck és Dornbirn is hasonló lépéseket fontolgat a dorbézolókkal és a koldusokkal szemben.

Míg országos szinten az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) Werner Faymann távozásáig teljesen elzárkózott bármiféle közös munkától a bevándorlásellenes párttal, a Magyarországgal szomszédos tartományban mindez mégis megvalósult.

Burgenlandban az SPÖ és az FPÖ 2015 nyarán az együttműködés mellett döntött.

Bár az Osztrák Szabadságpárt jelöltje, Norbert Hofer hétfőn elvérzett az államelnökségért folytatott küzdelemben, saját tartományában nem lehet oka panaszra, itt a szavazatok több mint 60 százalékát szerezte meg.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »