Hízott sertés és illegális foglalkoztatás – a feleség is jól járt

Hízott sertés és illegális foglalkoztatás – a feleség is jól járt

Több, a polgármesterhez köthető ügyben is büntetőeljárás folyik Tiszaburán. A helyi közétkeztetési cég például közbeszerzési eljárás kiírása nélkül kapta meg a munkát, a vállalkozást a polgármester felesége viszi. A Hír TV Látótér műsora a konyháján is forgatott.

Nagy Imre kampányában még a földművelésügyi miniszter is részt vett. „A kormány garantálja: ezer közmunkás állás lesz Tiszaburán” – mondta akkor Fazekas Sándor.

Közmunkásokat azonban csak a polgármester felesége által üzemeltetett konyhán talált a Hír TV Látótér műsora. A stábnak név nélkül nyilatkozó volt konyhai alkalmazott szerint nem legálisan foglalkoztatták őket. „Március 17-vel felvettek bennünket egy éves programba, közmunka programba. De mi itt dolgoztunk a közüzemi konyhán. És ugye mi április 26-án kapott egy ellenőrzést a konyha, és azt mondták nekünk, hogy innen el kell jönnünk, mert mi itt nem dolgozhatunk, keressük meg a polgármestert, majd ő továbbra is ad nekünk munkát, biztosít számunkra. De ugye ők visszamenőlegesen leszámoltattak bennünket, március 17-vel. Amikor fölvettek, Akkor is számoltattak le bennünket. (..) Hozták nekünk a bérpapírt, hogy olyan béren voltunk felvéve a konyhán, ugye, amit mi nem is vettünk fel, mert másfél hónapig ezt a közmunkabért kaptuk meg” – számolt be róla az egykori alkalmazott.

Ráadásul az étel árát is megduplázta a polgármester felesége. A közétkeztetési cég tevékenysége miatt nyomozást rendelt el a NAV.

A témával bővebben szeptember 3-án, 21,30-tól foglalkozik a Hír TV magazinműsora!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »