Hivatalosan elmeszelték a fideszes polgármestert – 35 millió forintot kell visszafizetnie

Hivatalosan elmeszelték a fideszes polgármestert – 35 millió forintot kell visszafizetnie

A Miniszterelnökség hétfői közleményében azt írja, hogy a Mondok József izsáki fideszes polgármesternek vissza kell fizetnie a „Vadászház építése” megnevezésű fejlesztésre felvett 35 millió forintos támogatást. Megállapították ugyanis a nyilvánvalót, hogy az ebből az összegből épült vadászházat „szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe”.

Az N1TV buktatta le még korábban Mondok Józsefet, a csatorna videójából kiderült, hogy a fideszes politikus az EU-s pénzből felhúzott vadászházába nem engedett be mást, csak az ismerőseit. De ezt a támogatást nem erre kapta.

A vadászházas izsáki polgármester holdudvara százmilliós támogatásokban részesül

Mondok József nevét alighanem már ismeri az egész ország. Ő az a fideszes polgármester, aki uniós pénzből építtetett egy vadászházat, amibe aztán be is költözött. Emellett ő a Magyar Lovas Szövetség egyik vezetője is. Az Államkincstár később vizsgálatot indított ellene, majd kiderült, hogy Karádon is felhúztak egy panziót, de ott sem nagyon lehet megszállni, és voltak elszámolási szabálytalanságok is.

Hírdetés

A Miniszterelnökség kérésére a Magyar Államkincstár 2017. január 26-án rendkívüli ellenőrzést folytatott le az üggyel kapcsolatban. A vizsgálat megállapította, hogy a szálláshelyet szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe, ezért a Magyar Államkincstár a támogatási jogosultság megszüntetésével egyidejűleg a kifizetett támogatás visszafizetésére kötelezte a Mondok Kft.-t.

A Kft. jogi képviselője az elsőfokú határozatok ellen fellebbezést nyújtott be. A fellebbezéseket a hatályos jogszabályok alapján a Magyar Államkincstár felterjesztette a Miniszterelnökség Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságára jogorvoslati eljárás lefolytatása céljából. A fellebbezések elbírálása a rendelkezésre álló határidőn belül megtörtént, és megállapításra került, hogy az elsőfokú határozatok megalapozottak, a helyszíni szemle lefolytatására megfelelően került sor, ezért az elsőfokú határozatokat helybenhagyó másodfokú határozatok meghozatalára került sor a Miniszterelnökség Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságán.

A másodfokú határozatok alapján – melyek a Mondok Kft.-vel történő közléssel jogerőssé válnak- vissza kell fizetni a 35.000.000,- Ft támogatási összeget.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »