Hivalkodóan, luxus körülmények között élt az embereket átverő „pár"

Összesen ötvenmillió forinttal károsított meg vállalkozókat egy nyírábrányi férfi 2013. és 2015. között. Ebből a pénzből luxus körülményeket teremtett magának és a párjának is. A férfi és a nő hivalkodóan éltek, nagy értékű autóikat havonta, sőt előfordult, hogy hetente cserélgették.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozott. Kiderült, hogy a férfi hasonló módszerrel országszerte többeket is becsapott. Álnéven mutatkozott be, és vállalkozóktól csalt ki milliós összegeket, hitelt és befektetési szerződést ígéret. Nem létező svájci és arab kapcsolataira hivatkozott, ebben egy álnevet használó nyíregyházi ügyvéd is segítette..

A férfit 14 rendbeli csalással gyanúsítják, a 42 éves ügyvédet szintén csalással gyanúsítják, ő szabadlábon van. Élettársát, egy 38 éves ukrán állampolgárságú, de Nyíregyházán élő nőt orgazdaság miatt hallgatták ki. Ő a csalással megszerzett pénz elköltésében vett részt, a bíróság lakhelyelhagyási tilalmát rendelte el – írja a police.hu.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »