HIV-fertőzött fecskendővel szúrta meg magát egy gyermek egy ukrán óvodában

Az ukrajnai Lembergben egy négy éves kisfiú óvodai séta közben megszúrta magát egy fecskendővel, melyen egy HIV-fertőzött személy vére volt.

A séta során az óvoda területén a négyéves kisfiú egy fecskendőt talált, amivel véletlenül megszúrta magát. A gyermek szülei az AIDS elleni küzdelem központjába vitték a fecskendőt, ahol a szakértők megvizsgálták azt. Mint az kiderült, a fecskendő fertőzött volt – írja a 24tv.ua.

A gyermek kivizsgálása során a vérvizsgálat nem mutatott ki fertőzést. Azonban ez később is kialakulhat, valamint a HIV-fertőzés mellett a C hepatitisz is kifejlődhet.

A lembergi AIDS központban az orvosok azonnali kezdésű kezelést ajánlottak fel a szülőnek, mivel így elkerülhető lehet a megbetegedés.

Az elmúlt 9 hónapban Lemberg óvodáinak és játszótereinek területein 12 gyermek szúrta meg magát HIV-fertőzött tűvel. Az óvodával szomszédos lakosok pedig már többször találtak postaládájukban fecskendőket.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Lembergi terület›Lemberg›LembergCímkék: HIV-fertőzés, AIDS, kékfény, baleset, Lemberg, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »