Hitzfeld: „A Bayern egy más dimenzió”

Hitzfeld: „A Bayern egy más dimenzió”

A Bundesliga szombati szuperrangadóján a második helyezett Borussia Dortmund a listavezető Bayernt fogadja. Ottmar Hitzfeld korábban mindkét csapattal nyert Bajnokok Ligáját edzőként, de szerinte nincs egy súlycsoportban a két gárda.

Hitzfeld jelenleg a svájci válogatottal készül a nyári Európa-bajnokságra, de hosszú edzői karrierjének legnagyobb sikereit Németország két topklubjával, a Borussia Dortmunddal, és a Bayern Münchennel érte el. A 67 éves szakember a hétvégi Klassiker kapcsán szólalt meg, és mondta ki azt, amit évek óta érezni lehet a német labdarúgásban: a Dortmund csak a második számú erő Németországban. Az utóbbi években is az volt, és ez még egy jó ideig így fog maradni.

„Nem látok esélyt arra sem, hogy hosszabb távon például a Wolfsburg, a Mönchengladbach, a Schalke vagy a Leverkusen megszorongassa őket, de a Bayernről felesleges is beszélni. Ők egy teljesen más dimenziót képviselnek. A Real Madrid és a Barcelona szintjén vannak. Elég egyértelmű hierarchia uralkodik a Bundesligában, és nem hiszem, hogy ez változna az elkövetkezendő években” – mondta az Omnisportnak a német mester.

Az eredmények mellett a két klub anyagi háttere is megalapozza Hitzfeld mondandóját. A Forbes magazin 2015-ös összeállítása szerint a Bayern München a világ negyedik legértékesebb klubja, 2,35 milliárd dollárra taksálva a klub értékét, míg a Dortmund ugyanezen a listán a tizenegyedik 700 millió dollárral.

Szombaton 18.30-kor a Signal Iduna Parkban a Borussia egy esetleges győzelemmel két pontra megközelítheti a bajnokságot eddig magabiztosan vezető münchenieket, akik a hétközi fordulóban nagy meglepetésre kikaptak a Mainztól. Az ilyen botlásokért súlyos árat fizethetnek a tavaszi hajrában, hiszen nyílt titok, hogy Pep Guardiola utolsó Bayern-szezonjában triplázni akar, vagyis a bajnokság és a német kupa mellett a Bajnokok Ligája trófeáját is meg akarja nyerni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »