Hitlerhez hasonlították Merkelt

Hitlerhez hasonlították Merkelt

A brémai AfD tartományi képviselője Merkel rendkívüli sajtótájékoztatója kapcsán kimondta azt, ami már sokak fejében megfordult a kancellárral kapcsolatban: a politikus asszony tökéletesen beleillik a kegyetlen német diktátorok sorába.

“Merkel tökéletesen beillik Németország három leghajthatatlanabb, 1933-2033 közötti vészhozója közé, Hitler és Ulbricht (Walter Ulbricht, a kommunista NDK államtanácsának elnöke – a szerk.) mellé.”

– írta Facebook-bejegyzésében Alexander Tassis, brémai AfD-s tartományi képviselő, utalva ezzel arra, hogy Merkel továbbra is ragaszkodik eddigi bevándorláspolitikájához, amivel a politikus szerint tönkretette Németországot és Európát.

Természetesen a felháborodás nem maradhatott el. Christian Weber, a brémai parlament szociáldemokrata elnöke a Bildnek nyilatkozva így kommentált az esetet:

“Ez beteg. Emiatt repült volna a parlamenti ülésről. A testületre nézve szégyen, hogy a vidékünkről ilyen képviselőket küldenek.”

A szocdem politikus szerint Angela Merkel mindet megtesz, hogy Németországot és Európát egyenesben tartsa.

A történész végzettségű Tassis annak ellenére sem törölte a posztot, hogy a pár bekezdéses írás alá rengeteg agresszív komment érkezett a kancellár híveitől.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »