Hitlerhez hasonlította magát a Fülöp-szigetek elnöke

Hitlerhez hasonlította magát a Fülöp-szigetek elnöke

Rodrigo Duterte vietnámi látogatása utána hazatérve beszélt arról, hogy szíve szerint lemészárolná a drogosokat.

Dutertének június végi beiktatása óta nem ez az egyetlen botrányt okozó nyilatkozata: többször küldte már el melegebb éghajlatra a drogellenes hadjáratát kritizáló amerikai elnököt és az Európai Uniót is.

„Hitler három millió zsidót mészárolt le. Na, most három millió mi is az, három millió drogfüggőnk van ebben az országban. Boldog lennék, ha lemészárolhatnám őket. Ha Németországnak volt egy Hitlere, a Fülöp-szigeteknek itt vagyok én. Ismerik az áldozataimat, szeretném, ha mind bűnösök lennének, hogy megoldjam az országom problémáit és megmentsem a következő generációt a pusztulástól” – mondta Rodrigo Dutert.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió korábban többször is aggodalmát fejezte ki a drogkereskedők szüntelen meggyilkolása miatt. A Fülöp-szigeteki elnök erre is reagált.

„Ti, az Egyesült Államok és az EU hívhattok engem bárminek, de én sosem voltam és leszek olyan köpönyegforgató, mint ti. Bezárjátok a kapuitokat, amikor itt az idő, amikor migránsok menekülnek a Közel-Keletről. Hagyjátok őket megrohadni. Aztán egy, két háromezer ember halálán aggódtok?” – nyilatkozta az elnök.

Duterte a májusi választásokon azt ígérte, hogy háborút hirdet a drogkereskedelem ellen. Több mint 3100, javarészt drogfüggő és kereskedő vesztette életét június 30-am, vagyis elnöki beiktatása óta különféle rendőri akciókban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »