Hírességek kampányolnak Trump ellen

 

Több mint száz híresség, köztük Julianne Moore, Bryan Cranston, Kerry Washington, Mark Ruffalo, Neil Patrick Harris, Lena Dunham, Shonda Rhimes és Macklemore is csatlakozott ahhoz a kampányhoz, amely arra buzdítja az amerikaiakat, hogy ne szavazzák meg következő elnöküknek Donald Trumpot.

A republikánus elnökjelölt elleni kezdeményezés a MoveOn.org demokrata párti aktivistacsoport #UnitedAgainstHate kampányának része.

“Kötelességünknek érezzük, hogy a rendelkezésünkre álló csatornákon keresztül felhívjuk a figyelmet Trump esetleges elnökségének veszélyeire, valamint a jelöltségéből fakadó valós és már fennálló fenyegetésekre” – olvasható a hírességek aláírásával ellátott nyílt levélben.

“Donald Trump vissza akarja taszítani az országunkat egy olyan korba, amikor a félelem mentség volt az erőszakra, a kapzsiság tüzelte a diszkriminációt, és amikor az állam törvénybe foglalta a marginalizált közösségek elleni előítéleteket. Néhányan közülünk olyan csoportokba tartoznak, amelyeket Trump megtámadott. Néhányan nem. De a történelemből jól tudjuk, hogy gyakran csupán pillanatok kérdése, mire ma magunk válunk ‘másokká’” – fogalmaztak.

Az említett csoportok közé tartoznak szerintük a mexikóiak és latin-amerikaiak, a fekete bőrű lakosság, az LMBTQ-közösség tagjai, a nők és az őket segítő egészségügyi szolgáltatók, az ázsiaiak, a menekültek, a rokkantak, a munkásosztály tagjai és az amerikai hadifoglyok.

“Minden amerikait arra szólítunk fel, hogy csatlakozzon hozzánk. Hogy álljunk együtt a történelem jó oldalán, hogy használjuk fel a hangunk és a szavazatunk erejét ahhoz, hogy legyőzzük Donald Trumpot és az általa képviselt gyűlöletes ideológiát” – olvasható a levélben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »