HÍREK 99.

HÍREK 99.

„Húszezer facebookozó kiáll a migránsok közé hajtó magyar kamionos mellett

Facebook-csoport alakult annak a kamionosnak az érdekében, aki Calais-nál ráhúzta a kormányt az autópályán illegálisan gyalogló menekültekre. A néhány napja létrehozott közösségnek máris 20 ezer tagja van.

Kiállunk Á. Levente Jeddi mellett címmel Facebook-csoport alakult annak a magyar kamionosnak a védelmében, aki Calais-nál a menekültekre húzta a kormányt. A november 28-án alakult csoportnak jelenleg csaknem 20 ezer tagja van.

A tömör leírás szerint: „Fel akarják jelenteni, duplán megakarják keseríteni az életét el akarják veteni a munkáját, 
MERT VÉDENI MERTE MAGÁT A MIGRÁNSOKKAL SZEMBE NE HAGYJUK!!!!”

Hírdetés

A csoport falán közzétették, ki jelentette fel a kamionost, és hírekkel szolgálnak a calais-i menekülthelyzet aktualitásairól is.

November végén került ki a magyar sofőr kamionjából készült videó, amelyen az látható, hogy menekültek tömegei futnak, sétálnak forgalommal szemben, szinte lehetetlennek tűnik a közlekedés. Az arcukat sállal eltakaró férfiak meg is dobálják a kamionokat, a kamionsofőrök pedig sokszor úgy reagálnak, hogy gyakorlatilag belehajtanak a tömegbe.

A felvételen 05:02-től látható, ahogyan a sofőr – türelmét vesztve – direkt ráhúzza a kormányt az úton mászkálókra. A videó nagy vihart kavart nemzetközi berkekben is.

Mint arról beszámoltunk, a magyar kamionsofőr úgy tartja, hogy nem hajtott a menekültek közé, csak az esetről készült videó becsapós. Valójában „kikerülési manővert hajtott végre” – mondta. A hvg.hu megkereste a férfi munkáltatóját, egy szlovák cég tulajdonosát, aki nem árulta el, hogy lesz-e következménye a cégnél a sofőr viselkedésének. Általánosságban annyit tett hozzá, hogy az okozott károkért általában nem teszik felelőssé a sofőröket, de abban az esetben igen, ha az ő agresszív viselkedésük is szerepet játszik a helyzet kialakulásában.”(HVG) 

Nagyon helyes. Mármint a kiállás. És jó, ha látjuk, most megpróbálnak kreálni egy újabb László Petra ügyet.

Azt pedig nem kéne hagyni.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »