HÍREK 65.

HÍREK 65.

 

„Érpataki doktori címet kamuzhatott az érpataki polgármester

Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester közokirat-hamisítás vádjával állhat a héten bíróság elé azt követően, hogy egy érpataki székhelyű államilag nem elismert felsőoktatási intézményben szerzett doktoriját jegyeztette be személyigazolványára. A helyi romákat ért inzultusokról elhíresült település polgármestere korábban akasztásos műsorával is nagy ismertségre tett szert.

Közokirat-hamisítás bűntette miatt áll bíróság elé Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester, akit azzal vádol az ügyészség, hogy jogosulatlanul használ doktori címet – írja a NOL.hu. A polgármester még 2012 augusztusában igényelt új személyazonosító igazolványt, ekkor kérvényezte, hogy a doktori titulust is tüntessék fel a neve előtt. A debreceni okmányiroda arra kötelezte, hogy mutassa be, hogy milyen képzettség alapján jogosult a doktori cím használatára, ekkor Orosz az érpataki alapítású Sophia Perennis Tradicionális Theológiai Akadémián megszerzett doktori címét mutatta be, ez alapján felkerült az igazolványára is a titulus. Az intézmény értesüléseink szerint már nem működik, a Creditreform adatai alapján az érpataki polgármester címére volt bejegyezve.

Orosz Mihály Zoltán egy korábban fellelhető életrajzában olvasható, hogy „tudományos fokozatot szerezve a Sophia Perennis Theologiai Akadémián kutatásokat-tanulmányokat folytatok a vallásfilozófia és a valláspszichológia területén a megváltástan, a kegyelemtan és a lélektan intenzív tanulmányozása révén és konkrétan az Üdvösség embere témakörben”.

A Debreceni Rendőrkapitányság már tavaly lefolytatta a nyomozást a polgármester ellen, a nyomozás során megállapításra került, hogy Orosz tudhatta, hogy a megszerzett doktori címet nem használhatná, a vádemelést a Debreceni Járási Ügyészség végezte. A büntetőügy tárgyalása október 29-én lesz a Püspökladányi Járási Bíróságon, kérdéses, hogy OMZ megjelenik-e.” (HVG)

Teljesen igazságtalannak tartom OMZ bíróság elé állítását a doktorija ügyében!

Hírdetés

Érpatak polgármestere fantasztikus dolgot valósított meg, és bírósági vegzálás helyett kitüntetést érdemelne.

OMZ ugyanis kitalálta, és teszetoszáskodás helyett mindjárt át is ültette a gyakorlatba a teljesen ingyenes felsőoktatási modellt, ami legalább olyan fantasztikus, mint az érpataki modell.

Nincs többé szükség államilag fenntartott felsőoktatási intézményekre, fizetett oktatókra, gyakorlatra, doktorandusz képzésre, a doktori disszertációk megvédésére, tudományos publikációkra – nincsen szükség semmire.

Aki ezentúl doktor szeretne lenni, alapít odahaza a rötyi mögött egy egyetemet, és ott megvédi saját maga előtt a doktoriját. Kiállít hozzá egy oklevelet (ez az egyetlen költség, bár egy kis innovációval ez is csökkenthető, lásd krumplinyomda!), és már irány is az okmányiroda!

Tök jó ez így, és rengeteg pénzt lehet vele megspórolni az államnak.

Karinthy írta, a kávéházban az a jó, hogy az ember nincs otthon, de még sincs friss levegőn. Az OMZ-féle modellben pedig az, hogy bár nem kerül semmibe, mégis mindenki lehet doktor.

Szerintem ki kéne tüntetni ezt az embert.

Rögtön utána pedig elvinni egy megfelelő intézménybe, ahol olyan régimódi alakok kezelnék, akik még a hagyományos módon lettek doktorok…


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »