HÍREK 59.

HÍREK 59.

„Több mint két évre ítéltek egy német férfit, mert a Facebookon uszított

Németországban Facebook-profilja miatt két év, három hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki azt írta a közösségi hálón, hogy Merkelt „falhoz kellene állítani és lelőni, mert elárulta a német népet”. Az ítélet nem jogerős.

Merkelt és a segítőit „falhoz kellene állítani és lelőni, mert elárulták a német népet” – írta Facebook-oldalán az a 31 éves férfi, akit első fokon két év, három hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek uszítás miatt. Ilyen hosszúságú szabadságvesztés végrehajtását már nem lehet felfüggeszteni.

A Würzburgi Városi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint a férfi többször uszító tartalmú szövegeket posztolt a Facebookon, például arról, hogy az „auschwitzi kemencékbe kellene küldeni” egyeseket(…).”  (FAZ, Mandiner) 

Akkor most ne tétovázzunk, tegyük gyorsan ide még egyszer ezt. Mert nagyon-nagyon ideillik: 

„A  DIKTÁTOROKAT A VILÁGON A NÉP HARAGJA ÖLTE MEG !!! ORBÁN MOST RAJTAD A SOR !!! A MAGYAR NÉP NEM AKARJA, HOGY EGY DIKTÁTOR SANYARGASSA A MAGYAR NÉPET– csupa nagybetűvel ez szerepel a webcímében a Demokratikus Koalíció Nyíregyháza nevet tartalmazó Facebook-csoport leírásában. A borítókép pedig egy akasztófa, valamint: “REMÉLEM A TÖRTÉNELEM ITT IS ISMÉTLI ÖNMAGÁT! A Nicolae Ceausescu román diktátor mintájára felállított Magyar Népbíróság ítélete:” s illusztráció ugyebár a bitófa.

Ez nemrégiben a „demokratikuskoalicionyiregyhaza” facebook csoporton jelent meg, amely háromezer tagot számlál. A DK azóta tisztázta, nincs közük ehhez a csoporthoz, annak vezetőjét már egy éve kizárták a pártból, és az egésztől elhatárolódnak.

Hírdetés

Rendben van.

De ettől még ez a szöveg itt van, előttünk.

Ennek feléért ma Németországban két és fél év börtönt adtak valakinek!

És ezt csak azért mondom, mert 2010 óta azt hallgatjuk, hogy Magyarországon nincs sajtó- és véleményszabadság, mert a diktatórikus kormány folyamatosan sérti és szűkíti ezeket az alapjogokat.

Hát persze.

Ha egyszer sok időm lesz, majd idézgetek kicsit önöknek, mit is lehet olvasgatni a magyar honlapokon, a facebookon és a kommentek között.

És ismét döbbenten állok: Németországban egy pali be fog vonulni két és fél évre a kóterba?

Hol is van diktatúra? És hol nincs sajtószabadság?


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »