HÍREK 52.

HÍREK 52.

„Rendkívüli menekültügyi csúcstalálkozó jön

Orbán Viktor mellett Ausztria, Bulgária, Horvátország, Macedónia, Németország, Görögország, Románia, Szerbia és Szlovénia vezetői is ott lesznek azon a vasárnapi konferencián, amelyen a nyugat-balkáni menekülthelyzetet fogják elemezni, körüljárni és talán még csócsálni is.

A csúcstalálkozót Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kezdeményezte, és hivatalos célja, hogy az érintett országok megállapodjanak olyan „operatív következtetésekről”, amelyeket azonnal meg lehet valósítani.

A formális uniós csúcstalálkozók az Európai Unió legfőbb döntéshozó intézményének, az Európai Tanács ülésének számítanak, amelyek összehívása Donald Tusk joga és feladata, ezért a bizottság a miniszterelnöki csúcsot hivatalosan „vezetői találkozónak” keresztelte el, miután nem az összes uniós tagállam vezetője kapott meghívást, és unión kívüli országokból is érkeznek kormányfők.” (444.hu) 

Ezt a hírecskét egészítsük ki a következőkkel:

Hírdetés

A migránsok erővel törnek át a szerb-horvát, a horvát-szlovén valamint a szlovén-osztrák határokon. Mert –úgymond- „megunták” a várakozást.

Ha éppen mégis várakoznak, akkor vagy egymásnak esnek, agy a rendőröknek.

Szlovéniában felgyújtották a katonai sátrakat, amelyeket a szlovén kormány állított fel, hogy ne a szabad ég alatt kelljen várakozniuk. Miközben a sátrak égtek, azt üvöltötték, hogy azonnal engedjék őket tovább Ausztriába.

Nos, ezek ismeretében nem is olyan nehéz ám kitalálni, mik is lehetnének az „operatív következtetések”, amelyeket azonnal meg lehet valósítani. Igazából a többes szám is helytelen. Egy operatív következtetés van:

Mindet hazazavarni a picsába!


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »