HÍREK 42.

HÍREK 42.

„Egy Facebook-függő tini vallomása: Pánikrohamaim vannak, ha nincs wifi”

Phil McGraw amerikai pszichológus műsorában szerepel a 17 éves Khloe, aki saját bevallása szerint függője a közösségi médiának, főleg a Facebooknak, Instagramnak és Twitternek. Elmeséli, „nem tud lélegezni” wifi nélkül, pánikrohamokat kap, ha elmegy otthonról, és nem talál hálózatot. Így aztán általában nem is megy el otthonról.

Telefonját alvás közben is magához szorítja, ébredés után az első dolga, hogy megnézze, hány lájkot kapott legutóbbi posztjára, és legszívesebb elszigeteli magát másoktól, hogy ne kelljen semmi mással foglalkoznia.

Elmeséli, a lájkoktól megjön az önbizalma, ami egyébként kifejezetten gyenge volt az iskolában. Igaz, akkor is összeomlik, ha nem kap elég lájkot. Élőben nem is igazán tud kommunikálni. Végül azért fordult segítségért, mert úgy érezte,

normális életet akar élni.” (Huffington Post, 444.hu)

Ő korunk hőse. Hajdanában, sötét időkben az emberek ostobaságokkal voltak elfoglalva. Szerelemmel, harcokkal, hazával, szabadsággal, költészettel,vagy mindezek furcsa kombinációival.

Hírdetés

Hajdanában Júliának Rómeó függősége volt, Antigoné az isteni törvényektől nem tudott szabadulni, Lady Macbeth csak a hatalomtól, de azért bűnében is elég nagyszabású volt. Báthory Erzsébet meg vérben fürdött – illetve ezt hazudták róla, és ez rémes. Carmen is szenvedélyek rabja volt, Judit a hetedik ajtókat kutatta, Zrínyi Ilona a szabadságról nem tudott lekattanni, miképpen Tóth Ilona sem. Ulpius Éva önmagát szerette szenvedéllyel és az életet, Tatjana Anyegint, Baradlayné meg hazát, szabadságot, és a gyerekeit – csupa korszerűtlen hülyeség.

Egy másik Judit képes volt levágni egy fejet, csak hogy megmentse népét, és volt egy bizonyos Éva, az meg isteni tiltás ellenére letépte a tiltott gyümölcsöt, és így jutottunk hozzá az átkozott tudáshoz.

Ennek élő cáfolata korunk hőse, Phil.

Ő a twittertől függ.

A világ megérett a pusztulásra.

De kedves Phil, semmiképpen ne vedd magadra. Te tehetsz erről a legkevésbé…


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »