HÍREK 32.

HÍREK 32.

„Ott, ahol nyilvános kivégzések vannak az utcán, és hiányszakma a hóhér!? 

Az Amerikai Egyesült Államok egyetért, és üdvözli a hírt, miszerint az ENSZ emberi jogi bizottságát mostantól Szaúd Arábia vezeti. Fussunk neki még egyszer: Szaúd Arábia az ENSZ emberi Jogi Bizottságát vezeti, és ezzel mindenki egyetért.
Értem én, hogy kell az olcsó olaj, de azért ez már mindennek a pofánköpése. A szaúdi kormány épp most ítélt halálra egy fiút, aki nem átallott részt venni egy béketüntetésen. Épp azon agyalgatnak, hogy keresztre feszítsék, vagy nyilvánosan lefejezzék egy karddal az utcán. Végül úgy tűnik arra jutottak, hogy a legjobb lesz ha mindkettőt megcsinálják. Először lefejezik, majd pedig keresztre feszítik, és közszemlére bocsájtják.

http://qz.com/…/saudi-arabia-is-preparing-to-behead-and-cr…/

Ez a felettébb haladó gondolkodású büntetési mód egyébként nem egyedi eset, átlagban két naponta hajtanak végre hasonló kivégzést. Nemrégiben olyannyira megnövekedett a nyilvános kivégzések száma, hogy az országban hiányszakmává vált a hóhér. Fel is adtak egy hirdetést hóhéri állás betöltésére. Nem kérnek hozzá magas iskolai végzettséget, inkább fizikai rátermettséget, hiszen a jelenkezoknek le kell tudniuk csapni egy fejet karddal egy suhintásra. A fizetést pedig a közalkalmazotti bértábla alsó harmadában határozták meg.

http://www.theguardian.com/…/saudi-arabia-advertises-eight-…

Hírdetés

Tovább árnyalhatjuk a képet, ha megemlítjük, miszerint számos olyan cselekmény von maga után halálbüntetést itt, ami Európában, és amerikában még csak illegálisnak sem minősül. Például fekete mágiáért is lefejezés jár.

http://www.vocativ.com/…/…/saudi-arabia-execution-beheading/

De dobjunk fátylat ezekre a dolgokra, az olaj mindennél fontosabb, tegyük meg őket az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának a vezetőjévé.

https://theintercept.com/…/u-s-state-department-welcomes-n…/

http://www.independent.co.uk/…/anger-after-saudi-arabia-cho…”

Nahát-nahát… Milyen érdekesen szelektív az USA emberjogi érzékenysége. Szaúd-Arábia jó hely, de Szíria maga a pokol, és Aszad egy mészáros. Nyilván így van. Minden így van.

 “Néééégy láááb jóóóóóóóóó, kéééééééét láááááááááááb rossz!!!!”


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »