HÍREK 23.

HÍREK 23.

Egyre többször támadnak keresztényekre a németországi menekültszállásokon 

Németországban mind gyakrabban fenyegetik konzervatív muzulmánok és iszlamisták a keresztényeket és a jazidi vallás híveit a menedékkérőket befogadó szállásokon, és vallási szervezetek képviselői az erőszak elharapózásának veszélyére figyelmeztetnek – írja a Welt am Sonntag.

„Nagyon sok beszámolót ismerek keresztény menekülteket érő támadásokról, és ezek csak a jéghegy csúcsát jelentik” – mondta a lapnak Simon Jacob, a keleti keresztény egyházak németországi központi tanácsának (ZOCD) vezetőségi tagja, aki szerint rövid távon csak úgy lehet kezelni a problémát, ha a különböző vallások híveit egymástól elkülönítve helyezik el.

Hans-Peter Friedrich volt belügyminiszter, a bajor konzervatív CSU egyik igen tekintélyes parlamenti (Bundestag) képviselője szerint szomorú fejlemény, de szembe kell nézni azzal, hogy csak származási régiók szerint elkülönítve lehet biztonságosan elhelyezni a menedékkérőket.

Mint mondta, a muzulmán menedékkérőktől meg kell követelni a német jogrend és kultúra tiszteletét. Ezt az ügyet nem szabad „defenzív” hozzáállással megközelíteni, hanem „kezdettől fogva világossá kell tenni, hogy következetesen érvényesítjük szabad jogállamunk szabályait” –  tette hozzá.

Volker Kauder, a CDU/CSU pártszövetség parlamenti frakcióvezetője szerint a németországi muzulmán szervezeteknek el kell határolódniuk a keresztények elleni támadásoktól.

Hírdetés

Az ellenzéki Zöldek társelnöke, Cem Ödzemir szerint „az iszlám Németország része, de az iszlamizmusnak nincs helye”, nem szabad megengedni, hogy a tolerancia gyengeségnek tűnjön, és bárki is visszaéljen vele.

Egyelőre a 16 tartomány közül csak Türingiában igyekeznek elkülönítve elhelyezni menedékkérőket, de a válogatási szempont nem a vallás, hanem az állampolgárság. A vallási alapú elkülönítés a szociáldemokrata párttól (SPD) balra álló Baloldal és a Zöldek alkotta tartományi kormány szerint nem célravezető, és éppen a vallási meggyőződésüket intenzíven megélő muzulmánoknak kellene leginkább minél gyorsabban hozzászokniuk az együttéléshez más vallású emberekkel.” (MTI, 444.hu)

Természetesen így is meg lehet közelíteni a dolgokat. Mondhatjuk, hogy ez a minimum. Ám nem ártana kicsit tovább gondolkodni.

Például: Ha ezek a radikális iszlamisták most, amikor még csak „menekült” státuszban vannak, képesek erőszakot elkövetni a befogadó állomásokon és táborokban a velük együtt „menekülő” keresztények ellen, akkor mit fognak csinálni letelepített, befogadott állampolgárként?

Ha erre a kérdésre képesek vagyunk válaszolni végre, vagyis ha méltóztatunk kihúzni a fejünket a seggünkből, akkor a megoldás is tálcán kínálja magát:

Ha egy iszlamista bárkit megtámad vallása miatt, azt azonnal ki kell toloncolni nem csak abból az országból, ahol éppen tartózkodik, hanem egész Európából.

Vagyis, aki azt gondolja ezek közül, hogy itt folytathatja azt, amihez otthon hozzászokott, azt ki kell baszni innen, a kurva anyjába! Menjen haza a sivatagba, és ott legyen iszlamista meg erőszakos. Fel is rémlik a székely esete a fiával:

Kérdi a székely gyerek az apját: -Édesapám, aztán isznak-e a halak vizet?

-Azt nem tudom fiam, hogy a halak isznak-e vizet, de ejsze hogy módjuk van rá, az már egyszer biztos…

Na, hát éppen így van módjuk erőszakosnak lenni ezeknek a tetveknek odahaza, a teveszaros sivatagban. Dixi! 


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »