HÍREK 20.

HÍREK 20.

„Az izraeli nemzetbiztonsági kabinet csütörtök esti ülésén szigorú intézkedéseket hagyott jóvá az erőszakos zavargások résztvevői ellen. Az új tűzparancs szerint a biztonságiak nemcsak akkor használhatnak éles lőszert, ha őket fenyegeti közvetlen életveszély, hanem akkor is, ha egy másik ember kerül hasonló helyzetbe – értesült a közszolgálati rádió.

A tíztagú biztonsági kabinet az egyhangúlag megszavazott új rendeletben engedélyezte a köveket és Molotov-koktélokat dobó, izraeliek életét veszélyeztető palesztin fiatalok ellen az éleslőszer használatát, és négy évben határozta meg a testi épséget veszélyeztető, nagykorú rendbontókra kiszabható minimális börtönbüntetést.

A tizennégy-tizennyolc év közötti kiskorúakat elzárással és bírsággal, a tizenkét-tizennégy éves elfogottak szüleit megemelt összegű bírsággal büntetik. A kiskorú rendbontók szülei nem kaphatnak családi pótlékot. A tizenkét év alattiak szüleire is pénzbüntetést rónak, az összeget azonban visszakaphatják, ha gyerekük egy évig nem követ el kihágást.

Hírdetés

Ami a nagykorúakat illeti – a legfőbb ügyész, Jehuda Weinstein javaslatára –, a legalább négyéves büntetés kiszabása nem lesz kötelező, de az ítéletben rögzíteni kell az attól való eltérés okait. Weinstein ellenezte az éleslőszer alkalmazását is, amikor vasárnap tárgyalt Benjámin Netanjahu kormányfővel. Hangsúlyozta, hogy elégséges intézkedés az utóbbi időben a rendőrök számára jóváhagyott, 22-es kaliberű mesterlövészpuska, mert az képes ártalmatlanná tenni a kődobálókat, miközben nem annyira életveszélyes, mint a nagyobb kaliberű lőfegyverek.

A parlamenti ellenzéket és a szociáldemokrata Munkapártot vezető Jichák Hercog élesen bírálta az új döntéseket. Kijelentette, hogy Benjámin Netanjahu kormányfő „túl későn túl keveset” tesz. Szerinte a miniszterelnök ismét a lapok főcímeit készíti tettek helyett, és a biztonsági erőknek elég eszközük van a rendbontók ellen.” (NOL) 

Értem.

Várom a Guardian vezércikkét, hogy fel kell lépni ez ellen a rothadt rezsim ellen. Várom az osztrák kancellár fejtegetéseit a sötét 30-as 40-es évekről. Várom a francia külügyminiszter eszmefuttatását, hogy ilyet még állatokkal sem lehet csinálni. Várom a spanyol miniszterelnök szavait az emberi méltóság primátusáról.

Várom, várom, várom. Mindhiába.

Nevezettek és felsoroltak ugyanis nagyon bátrak, de nem vakmerőek. A sajtójuk pedig minősített gazemberek hada. Politikailag motiváltan, titkosszolgálatok zsoldjában. Ennyi.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »