HÍREK 149.

HÍREK 149.

„Rég nézett be ennyire ügyet a Miniszterelnökség, mint a szekszárdi leleplezést

 

Tovább gyűrűzik a szekszárdi túlszámlázásról szóló hangfelvétel miatt kitört balhé. Ahogy arról írtunk, Hadházy Ákos volt fideszes önkormányzati képviselő, jelenleg LMP-politikus egy csütörtöki sajtótájékoztatón bemutatott egy hangfelvételt, melyen Szekszárd jelenlegi polgármestere, Ács Rezső egy óvodaberuházás kapcsán kész tényként, sőt, bevett gyakorlatként beszél arról, hogy az uniós támogatással megvalósuló projektet alapból túlszámlázzák, mert így még az önrészt sem kell kifizetniük. 

A felvételt Hadházy példának szánta arra, hogyan tűnik el a GDP 7 százalékát kitevő uniós támogatás a Fidesz-közeli cégekben vagy akár magánembereknél. Állítása szerint 

a pénzeket a legtöbb esetben vagy rossz célokra használták fel, vagy egy külön erre a célra felépített, maffiaszerű hálózaton keresztül egyszerűen ellopták. A kormány által emlegetett közös sikerekben tehát nagyrészt csak a Fidesz és gazdasági hátországa osztozott, míg a magyar adófizetők és vállalkozások kimaradtak ebből.

A 2012-es hangfelvételre csütörtök délután beestek a fideszes magyarázkodások: előbb a polgármester próbálta meg áttolni a felelősséget a szocialistákra, azzal, hogy 

az óvodai projekt a pályázati kiírásnak megfelelően, az uniós normákat, előírásokat betartva szabályosan lezajlott.

ráadásul ez még az MSZP-kormány alatt felállított Nemzeti Fejlesztési Ügynökség előírásai alapján kiírt pályázat volt, ahol „még az elnyert pályázatok kimenetele is bizonytalan volt. Ezért kellett óvatosan tervezni, s ezért a házaló pályázatírókat és az állításaikat is fenntartásokkal kezeltük.”

Szintén csütörtökön a Miniszterelnökség már egyenesen Hadházyt gyanúsította meg azzal, hogy ha valóban részt vett egy olyan megbeszélésen, ahol közpénzek szabálytalan felhasználásáról egyeztettek, és ezután nem tett feljelentést, akkor ő maga követett el bűncselekményt, az LMP pedig bűnpártolást.

A kormány érve alapból elég cinikusnak tűnt, az LMP-s politikus csütörtök késő esti közleményéből ráadásul kiderült az, hogy a vád minden alapot nélkülöz:

Hírdetés

Hadházy ugyanis Wosinsky utcai óvoda felújításhoz kapcsolódó korrupciós ügyben két hónapja, az óvoda elkészülte után néhány héttel feljelentést tett.

A feljelentéshez azonban hiába csatolta a hangfelvételt, a rendőrség szerint nem merült fel hivatali visszaélés vagy hűtlen kezelés gyanúja, így továbbította az ügyet NAV-nak. Az Adóhatóság viszont visszaküldte, mondván hogy ez nem költségvetési csalás, hanem mégis hivatali visszaélés vagy hűtlen kezelés. Azaz a kormány közvetlen irányítása alatt álló hatóságok semmilyen nyomozati munkát nem végeztek, hanem csak egymásnak passzolgatták az ügyet. Hadházy állítása szerint ezért fordult a nyilvánossághoz.” (Index) 

Akkor szorítkozzunk a lényegre, úgy, hogy az Index is megértse.

Jó lenne meghallgatni az egész hangfelvételt, mert ami hallható, az gyanúsan van összeállítva. (Az a gyanús, ami nem hallható!)

Ami hallható, az sem veti fel semmilyen bűncselekmény gyanúját, bármennyire is igyekszik ezt sugallni most mindenki, aki ebben érdekelt.

Az óvoda felújítás elkészült, az elszámolás megtörtént, azt az illetékesek elfogadták. Tessék újra elővenni, és átnézni! Továbbá tessék elővenni a felújításban részt vevő összes vállalkozó számláit is, és kéretik kikérdezni mindet!

A hangfelvétel 2012-ben készült. Mire várt ez a Hadházy nevű patkány négy évig? Arra, hogy elkészüljön az óvoda? És arra vajon miért? Ha négy évvel ezelőtt „bűncselekményre” bukkant, akkor miért nem jelentette fel azonnal az egész bagázst? Miért várta meg, hogy minden elkészüljön, az elszámolások megtörténjenek, egyébként semmiről semmit sem tudó alvállalkozók elvégezzék a munkákat? Miért, miért, miért?

Milyen ember az, aki csőre töltött hangfelvevővel jár-kel az övéi között, vagy bárhol máshol, és felveszi, amit hall? Aztán, amikor elérkezettnek látja az időt, a manipulált felvételeivel haknizik nyilvánosságban, politikában, miegyéb helyeken…

Az ilyen ember örök.

Az ilyenek súgták meg a tanító néninek, hogy ki puskázott a dogánál, és ki nézte meg a Csilla punciját a Kishegyen. Az ilyenek jelentették a seregben, hogy a kettes körletbe piát csempésztek be a többiek, és a Kovács civilt húzott kimenőkor, pedig nem volt rá engedélye.

Az ilyenekkel aztán úgy is bántak, mindig. Érdemeik szerint.

Ez a helyzet, Hadházy. Te rakás szar. 


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »