HÍREK 143.

HÍREK 143.

„Autókat gyújtogattak Drezdában a menekültellenes Pegida demonstrációján az ellentüntetők

Három-négyezer ember tüntetett Drezdában a német kormány politikája ellen hétfőn este. A Pegida nevű menekültellenes nézeteket valló párt demonstrációját baloldali tüntetők megtámadták, és autókat gyújtottak fel.

A Deutsche Welle szerint tíz, a Pegida szervezőinek autóját gyújtották fel az ellentüntető csoport tagjai, akik 250-300-an voltak, és füstbombákkal próbálták megzavarni a demót.

Hírdetés

A demonstráción a Pegida legismertebb politikusa, Tatjana Festerling beszélt, a tömeg a „Merkelnek mennie kell!” és „Ellenállás!” szólamokat skandálta.

A Pegida most igyekszik európai méretűre duzzasztani az ilyen rendezvényeit, ezért február 6-ára több európai városban összehívták a menekültellenes nézeteket vallókat, Varsóban, Tallinnban, Prágában, Pozsonyban, Amszterdamban és Birminghamben tartanának hasonló eseményt.

Festerling ellen egyébként jelenleg a drezdai ügyészség nyomoz zendülés gyanúja miatt.” (DW, 444.hu) 

Természetesen, a 444 és a hasonló felületek szerint teljesen normális, ha „baloldali” ellentüntetők autókat gyújtanak fel, és úgy egyáltalán, ha „megtámadják” a nekik nem tetsző tüntetőket.

A Pegida tüntetői „3-4 ezren” voltak, az állatok „250-300-an”.

Jó lenne, ha egyszer végre a többség elintézné ezt a problémát egy időre. De rendesen.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »