HÍREK 127.

HÍREK 127.

 „Irán elfogott tíz amerikai tengerészt

Tíz amerikai tengerészt fogtak el az iráni hatóságok, miután a tengerészek két hajóval rövid időre megsértették Irán felségvizeit. Az ügyben illetékes amerikai védelmi minisztériumi tisztviselő azt reméli, hogy a helyzet gyorsan megoldódhat, mert az irániak már jelezték feléjük, hogy hamarosan szabadon engedik a tengerészeket.

Hírdetés

Ezt a Fehér Ház szóvivője, Josh Earnest is megerősítette. „Kapcsolatban vagyunk az irániakkal, akik biztosítottak róla, hogy tengerészeink biztonságban vannak, és hamarosan folytathatják az útjukat.

Egy amerikai tisztviselő szerint a tengerészek az éjszakát még Iránban töltik, valószínűleg napkelte előtt nem indulhatnak útnak.

A tengerészek hajóikkal Kuvaitból tartottak Bahreinbe. Útjuk során elhaladtak az Iránhoz tartozó Farszi-sziget mellett is. Ezt nem az iráni haditengerészet, hanem az annál agresszívebb fellépéséről ismert Forradalmi Gárda felügyeli, ezért is fordulhatott elő, hogy azonnal elfogták az amerikaiakat, akik az iráni felségvizekre tévedtek. Hogy az amerikai tengerészek szándékosan, vagy véletlenül tévedtek iráni vizekre, nem tudni. Az biztos, hogy vészjelzést nem küldtek.” (Via CNN, 444.hu) 

Még hogy a Forradalmi Gárda agresszív? Örüljenek az amcsik, hogy nem a török felségvizeket sértették meg, hiszen akkor már régen kilőtték volna a hajójukat, és most a tenger fenekéről pislognának fölfelé!


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »