HÍREK 126.

HÍREK 126.

„Orbán Viktorral és Bayer Zsolttal riogatja olvasóit a Spiegel

A szilveszteri kölni támadások után a kelet-európai politikusok és a média igazolva látja korábbi figyelmeztetéseit a menekültekkel kapcsolatban, a <<liberális véleménydiktatúra>> és a politikai korrektség feladását követeli, írja a Spiegel.

A lap idézi Orbán Viktor múlt pénteki rádióinterjúját, ahol a miniszterelnök azt fejtegette: a liberalizmus válságát mutatja, hogy Németországban a média először elhallgatta az arab férfiak nők elleni támadásait. Orbán szerint Magyarországon sokkal szabadabb a sajtó, mint nyugaton, a fejlemények pedig azt mutatják, hogy Magyarországnak igaza volt abban, hogy teljesen meg kell állítani a menekültek beáramlását.  

Idézik a Magyar Hírlapból Bayer Zsolt egyik írását is. Bayert egyrészt a Fidesz alapítójaként, másrészt szélsőjobboldali és <> publicisztikák írójaként mutatják be a német közönségnek. <<Mindjárt az elején szögezzük le: migránsok voltak. Észak-afrikai, arab állatok. Megannyi hiéna>> – idézik Bayert, aki Angela Merkelt olyan asszonyként festi le, aki <>, és amikor egy napon be is telepít a házába egy tucatot belőlük, azok felfalják otthon maradt családtagjait. Idézik még Bayer azon tételét is, miszerint <>

Hírdetés

A kölni események után Lengyelországban és Csehországban is megerősítve érzik menekültellenes álláspontjukat a kormányzati politikusok, írja a lap. Beata Szydlo, lengyel kormányfő azt vetette a nyugat-európai politikusok szemére, hogy nem vették elég komolyan a menekültáradatot.  Helyettese, Piotr Glinski pedig azt mondta, még jobban kell ellenőrizni az országba érkezőket, fiatal migráns férfiakat pedig nem szeretnének az országban látni. A cseh kormányfő, Bohuslav Sobotka a bűncselekményeket elkövető migránsok azonnali kiutasításáról beszélt.

Romániában a még most is befolyásos, korábbi elnök Traian Basescu a kölni tömeges molesztálásokra alapozva azt sürgeti, hogy más kelet-európai országokhoz hasonlóan Románia is utasítsa el a migránsok kvóták szerint elosztását Európán belül. Szerinte a Korán szellemében felnőtt muszlimok a nők megkövezéséhez, torkuk átvágásához <>, nem képesek alkalmazkodni az európai kultúrához, idézi a német lap.

A német lap szerint a legkeményebben Robert Fico szlovák miniszterelnök fogalmazott, aki egy tévévitában azt mondta: sajnos <<védett fajjá>> nyilvánították a menekülteket, emiatt elbagatellizálják a problémát, ő viszont nem akar részt venni ebben a hazugságban. Szlovákia nem tűri a nők nyilvános helyen való molesztálását, és nem fogadja el, hogy az országban zárt muszlim közösség alakuljon ki. Fico rendkívüli EU-csúcsot szeretne, amin a párhuzamos társadalmakról, a határok védelméről és a menekültáradat megállításáról tanácskoznak. Szlovák lapok amellett, hogy egyetértenek Fico mondataival, a német <<naiv, jó szándékú emberek szubkultúrájáról>> cikkeznek, írja a Spiegel.” (Index) 

Kár lenne tagadni, ezt bizony dicsekvésképpen tettem ki!

És szeretném kérni, aki hozzáfér, folyamatosan tájékoztasson itt a blogon arról, mit írnak a Spiegel olvasói kommentárokban ehhez a cikkecskéhez. Mert az a tanulságos ám, felebarátaim!


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »