HÍREK 120.

HÍREK 120.

A New York Times újságírója kitart a menekült nőt megverő magyar börtönőr sztorija mellett

A Vs.hu megkereste azt az amerikai újságírót, aki a New York Times hétvégi számában azt írta, hogy a menekült nők Németországban a balkáni és közép-kelet-európai országok hatóságainak kegyetlenkedéseiről számoltak be neki. A cikkben szerepelt az az állítás is, hogy Magyarországon egy börtönőr eszméletlenre vert egy szír nőt, miután az visszautasította szexuális közeledését. Katrin Bennhold több Közel-Keletről Európába érkezett menekült nőt kérdezett meg a tapasztalatairól, többségük az ellenük elkövetett szexuális visszaélésekről számolt be, de előfordultak rablások és megfélemlítések is.

Az újságíró a Vs.hu megkeresésére azt írta, hogy a magyarországi esetről az áldozat lánytestvére számolt be, aki szemtanúja volt a történteknek. Az újságíró további részleteket nem tudott mondani, így azt sem, hogy a nőt pontosan hol és mikor verték meg, csak annyit, hogy az eset az egyik fogva tartó központban történt.

A magyarországi eset szemtanúja sem magát, sem a testvérét nem kívánta azonosítani, mivel attól félnek, hogy ha az ehhez hasonló történetek kiderülnek, akkor a családjuk és közösségük könnyűvérűnek bélyegzi őket, így komoly retorziókra is számíthatnak. Az újságíró hozzátette: természetesen ezeket az állításokat nem tudja leellenőrizni.

A Vs.hu-nak írt levélben Katrin Bennhold megdöbbentőnek nevezte, hogy a menekült nők legtöbbször a magyar, a szerb és macedón hatóságokra panaszkodtak. Kegyetlennek írták le őket, mert megverték, kirabolták őket. Interjúalanyai beszámoltak arról is, hogy az út során a hatósághoz tartozók megerőszakoltak egy 16 éves lányt, azt azonban nem tudja, hogy ez melyik országban történt.

Hírdetés

Több interjúalany – köztük a magyarországi ügy szemtanúja – arról is beszélt, hogy az említett országokban az őrök, rendőrök a napszaktól függetlenül besétáltak azokba a helyiségekbe, ahol a nőket szállásolták el. „Nem voltak tekintettel a magánszférára, olyan környezetet teremtettek, ahol a nőkben félelemérzet alakult ki”.

A New York Times cikkében a „hungarian prison guard”, vagyis „magyar börtönőr” kifejezés szerepel – ugyanakkor nem árt hozzátenni, hogy a menekültek sok esetben nem tudták, hogy  pontosan milyen hatóság foglalkozik velük, így egy egyenruhát viselő személy lehetett polgárőr, mezőőr, rendőr, katona vagy börtönőr is.

Ugyanakkor a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Magyar Időknek határozottan cáfolta a New York Times állításait. Szerintük az eset azért sem fordulhatott elő, mert a magyar bv.-intézetekben kizárólag felnőtt férfiak voltak és vannak idegenrendészeti őrizetben, a bevándorlási hullámban érkező nőkkel a hazai börtönőrök nem kerültek és kerülhetnek kapcsolatba. Éppen ezért a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt kérte a New York Timestól, hogy érintettként megszólalhasson a lapban. A Magyar Idők csütörtöki száma szerint a New York-i magyar konzulátus már megkezdte a cáfolat nyilvánosságra hozásához szükséges eljárást az ügyben. (Index)

Tudják melyik a legéletszerűbb ebben az egész sztoriban? Az, hogy a szemtanú az áldozat lánytestvére. Igen. Ez azért nagyon életszerű, mert migráns nőket megerőszakolni óhajtó, majd a visszautasítást követően migráns nőket eszméletlenre verő magyar börtönőrök, mezőőrök, polgárőrök, rendőrök, tűzoltók és BKV ellenőrök mindig úgy csinálják az ilyesmit, hogy legyen ott minimum egy szemtanú. Pontosan ezért lehet tudni, hogy ez a sztori biztosan igaz.

Amúgy itt az idő, hogy beszámoljak egy szörnyű esetről. Amikor legutóbb az USA-ban jártam, egy újságírónő a New York Times-tól nagyon erőszakosan, és minden határozott tiltakozásom ellenére le akart szopni. Látva ellenállásomat azzal fenyegetett meg, hogy ha nem állok kötélnek, felhívja az ikertestvérét, és egyszerre fognak leszopni, de az is lehet, hogy elhozzák Alvy Singer haverjától a tizenhét éves ikreket, és azok is le fognak szopni.

Nem mertem eddig erről beszélni, mert féltem, hogy a környezetem megbüntet. De nem bírom tovább a lelki terhet, és természetesen kártérítésre is igényt tartok. Coki!


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »