HÍREK 107.

HÍREK 107.

„A nap hülyéje e miatt a festmény miatt perelt be egy múzeumot. Merthogy rasszista és antiszemita. Mármint a festmény

Ez itt a Szent család angyalokkal című festmény Sebastiano Riccitől, az itáliai barokk egyik mesterétől:

Az eredetije New Yorkban látható, a Metropolitan Museum of Art gyűjteményében. Na, ezt a múzeumot perelte most be egy amerikai férfi, bizonyos Justin Renel Joseph, aki szerint a festmény (meg még pár másik hasonló) súlyosan rasszista, antiszemita és bántó, és nem lenne szabad kiállításon mutogatni. Oké, próbáljunk rasszista, antiszemita és bántó dolgokat felfedezni a képen!

Nem sikerült? Oké, lássuk mivel érvel Mr. Joseph. A képen ugyebár a kis Jézus látható fehér bőrrel, szőke hajfürtökkel. Hát ez az. Mármint ez az a részlet, ami saját állítása szerint komoly emocionális és pszichológiai fájdalmat okoz a sértettnek, hiszen Jézus, mint közel-keleti származású zsidó, szigorúan tudományos és történelmi alapokon nem nézhetett ki ilyen árja csecsemőnek.

Hírdetés

Ha ez nem lesz az évszázad pere, akkor semmi.” (via Fox, Index)

Azért ne legyenek kétségeink: Justin Renel Joseph, ez a nyomorult barom nem marad majd magányos ebben a perben. Lesznek támogatói, szimpatizánsai, rajongói, egész kis kultusz fog kialakulni körülötte, a bíróság pedig majd halál komolyan tenni fogja a dolgát. Mondtam mindig: ha az ember elég ideig bíbelődik valamivel, egészen biztos, hogy valami őrültséget fog csinálni belőle. A legszentebb, legnemesebb eszméből is. Ezt írta meg Madách (homousion, homoiusion); és igen: ez lett mára a liberalizmusból, a demokráciából, a toleranciából, és a politikai korrektségből.

Most már csak az a félő, hogy mi jön majd ezután?

A normalitás, vagy egy ellenkező előjelű elmebaj…


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »