HÍREK 102.

HÍREK 102.

„Egy orosz katona rakétavetővel a vállán nézte meg Isztambult

Nem tett jót az orosz gép lelővése óta egyébként is feszült török-orosz viszonynak, hogy szombaton az Isztambulnál elhaladó orosz hadihajó egyik matróza rakétavetővel a vállán nézte meg a várost. Az eset miatt Törökország provokációval vádolja az oroszokat.

Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter szerint egyértelműen provokációról van szó. Hozzátette, hogy ha fenyegető helyzetet észlelnek, akkor meg fogják adni rá a szükséges választ. 

A NTV hírcsatorna fényképeket is közölt a Cezar Kunyikov deszanthajó fedélzetén álló katonáról. 

Hírdetés

A Boszporusz stratégiai szempontból kiemelt jelentőségű az oroszok számára, mivel ez az egyetlen szoros, amelyen keresztül a fekete-tengeri flotta ki tud futni a világ tengereire. A szorosban az első világháborút lezáró lausanne-i békeszerződés értelmében szabadon áthaladhatnak külföldi hadi- és kereskedelmi hajók.” (Reuters/MTI, 444.hu) 

Ha az orosz katona vállán elhelyezkedő rakétavető provokációnak minősül, akkor tessék mondani, minek nevezzük az orosz gép lelövését? (A helyes válaszokat kérjük küldjék el hozzánk, a megfejtők között Erdogános kotonokat fogunk kisorsolni.)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »