HÍR 1-2.

HÍR 1-2.

„HÍR” 1. 

„Egy tüntető narancssárga folyadékkal dobta meg a Terror házát 

A Gulyás Mártont és Varga Gergőt garázdaságért elítélő csütörtöki bírósági döntés után alakult ki egy pár száz fős spontán tüntetés, amely előbb az Oktogonra vonult, majd éjfél fele egy kisebb csoport levált és tovább ment a Schmidt Mária vezette Terror háza elé.

Hírdetés

Itt az egyik tüntető egy lufival dobta meg az épületet, amelyben valamilyen narancssárga folyadék volt. Nem világos, hogy festék-e vagy esetleg valamilyen egyéb folyadék, a sötétben ezt helyszíni tudósítóink nem tudták biztosan megmondani.

A férfi ezután maga értesítette a közelben álló rendőröket, akik igazoltatták. A helyszínen elmondta, hogy azért csinálta mindezt, mert mivel a Terror háza nem egy műemléképület, kíváncsi, hogy az ő esetében milyen ítéletet fog hozni egy bíróság, őt is garázdaságért ítélik-e el.

Tudósítóink elmondása szerint az igazoltatás közben szimpátiadobálás indult, többen lufikkal kezdték el dobálni az épületet, de amennyire a sötétben ezt meg lehet állapítani, azokban csak víz volt, festék nélkül.” (444) 

„HÍR” 2. 

A Sándor-palota, a Terror Háza (stb.) elleni festékdobálós támadások ellen alakult spontán tüntetés résztvevői előbb az Oktogonra, majd egy cannabis bárba vonultak. Itt kivált belőlük egy kisebb csoport, és az ott tartózkodó festékdobáló harci benők közül egyet előbb feltöltöttek narancssárga festékkel, majd a falhoz vágták. Ezt követően értesítették a közelben tartózkodó rendőröket, és elmondták, hogy a festékkel feltöltött és falhoz vágott festékdobáló harci benő nem műemlék és nem képvisel semmilyen néven nevezhető emberi értéket, kíváncsiak, esetükben milyen ítéletet fog hozni a bíróság.

Tudosítónk elmondása szerint az igazoltatás közben szimpátiadobálás indult, többen további festékdobáló harci benőket töltöttek fel valamilyen folyadékkal, és mindet a falhoz vágták. Amennyire a sötétben ezt meg lehetett állapítani, a feltöltött harci benőkben már csak víz volt, festék nélkül. (BZSP)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »