Hintázni is lehet majd a világrekorder üveghíd alatt

Hintázni is lehet majd a világrekorder üveghíd alatt

Várhatóan nyáron nyitják meg a világ legmagasabb és leghosszabb üveghídját Kínában – írja a Tech Insider. A Zhangjiajie Grand Canyont majdnem háromszáz méter magasan átszelő függőhíd hossza 380 méter, és a tervek szerint jövő júniustól a vállalkozókedvű turisták akár a híd széléről is a mélybe vethetik magukat gumikötélen. A bungee jumping mellett pedig három hatalmas hinta is helyet kap majd a látványosságon.

A Zhangjiajie Grand Canyon turisztikai vállalatának igazgatóhelyettese nem árulta el a portálnak a hinták pontos paramétereit, de az Inhabitat értesülései szerint azok hossza közel 150 méter is lehet. Ezzel Ázsia legnagyobb hintáit alkothatják meg a függőhídon.

A Tech Insider azt írja, a híd teherbírása 800 fő, és elképzelhető, hogy a jövőben divatbemutatók kifutójaként is funkcionálhat majd. A látványosságot májusban tervezték átadni, de miután egyedülállósága révén a nemzetközi figyelem középpontjába került, a kínai kormányzat úgy döntött, újabb vizsgálatoknak veti alá, hogy teljes bizonyosságot nyerjen annak biztonságossága.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »