"Hillary háborút, pusztítást jelent" – Le Pen Trumpot támogatja

"Hillary háborút, pusztítást jelent" – Le Pen Trumpot támogatja

Breitbart, Reuters

Marine Le Pen, a Francia Nemzeti Front vezetője először állt  ki nyíltan Donald Trump republikánus elnökjelölt mellett, hozzátéve, hogy szerinte ellenfele, a demokrata Hillary Clinton háborút és pusztulást hozna a világra, írja a Breitbart.

A francia politikust a CNN kérdezte arról, hogy melyik jelöltet támogatja az amerikai elnökválasztási küzdelemben.

Le Pen a következőképpen vélekedett a demokrata jelöltről:

“Ha Franciaország érdekeit nézzük, akkor (az így foglalható össze): ‘Hillary Clintonon kívül bárki’.”

Hozzátette:

“Úgy gondolom Hillary Clinton háborút, pusztítást, a világ destabilizációját, a népem számára ártalmas gazdasági intézkedéseket és globális konfliktusokhoz vezető geostratégiai lépéseket jelentene.”

A Nemzeti Front vezetője továbbá rámutatott Trump és a saját politikája közötti hasonlóságokra is:

“Az a közös bennünk, hogy nem vagyunk bennfentesek, egyikünk sem a rendszer része. Senkitől sem függünk, és egyik gazdasági tömörüléstől sem kapunk utasításokat.”

Közölte:

“Ha amerikai lennék, bárkire szavaznék, csak Hillary Clintonra nem. (A demokrata jelölt) megtestesíti mindazt, amit az Egyesült Államok a világ számára káros üzleti modell és nemzetközi választási lehetőségek kapcsán alkotni és exportálni tud.”

Le Pen amiatt is méltatta Trumpot, hogy anyagilag független jelölt, szemben Clintonnal, akinek zűrös anyagi ügyeibe egyre több kiszivárgó dokumentum enged bepillantást:

“(Trump) a Wall Street, a piacok, az üzleti lobbi, sőt még a saját pártja tekintetében is egy szabad ember.”

A republikánus elnökjelölt előválasztási sikereire utalva így fogalmazott:

“Elemeznünk kell az előretörését, abban az értelemben, hogy (rájöjjünk), mi az amerikai politika: idegen fajként jelenik meg, pontosan azért, mert egy teljesen zárt rendszerben működik.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »