Hillary győzelme új utakra terelné a Clinton Alapítványt

Ha Hillary Clinton lesz az Egyesült Államok elnöke, alapítványa nem fogad el külföldi és vállalati adományokat. Csak amerikai állampolgárok és független jótékonysági szervezetek adományaira számítanak majd – jelentette ki csütörtökön a szervezet szóvivője.

Korábban olyan sajtóhírek szivárogtak ki, hogy Bill Clinton volt elnök a héten az alapítvány egyik megbeszélésén közölte a munkatársakkal: a Clinton Globális Kezdeményezés szeptemberben tartandó éves konferenciáján bejelenti lemondását az alapítvány igazgatótanácsából. A volt elnök ugyanakkor kijelentette, hogy az alapítvány változatlanul nagyszabású akciókat támogat majd szerte a világban.

A Clinton Alapítványt az elmúlt hónapokban erőteljes támadások érték. Hillary Clintont még az a vád is érte, hogy amikor az amerikai diplomácia irányítója volt, nem határolta el határozottan külügyminiszteri tevékenységét a Clinton Alapítványétól.

A republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump a múlt héten – miután nyilvánosságra kerültek külügyminisztériumi elektronikus levelek – azt mondta, hogy Hillary Clinton külügyminiszterként hozott olyan döntéseket is, amelyek az alapítvány, nem pedig az amerikai diplomácia érdekeit szolgálták.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »