Hillary Clinton szituációs gyakorlatokkal készül

Hillary Clinton szituációs gyakorlatokkal, Donald Trump pedig ellenfele gesztusainak és szóhasználatának a tanulmányozásával készül a közelgő elnökjelölti vitára.

Hillary Clinton „kiegyensúlyozatlannak ” és „felkészületlennek” tervezi bemutatni ellenfelét, a New York-i Hofstra Egyetemen rendezett, becslések szerint százmilliós nézőközönséget vonzó hétfő esti elnökjelölti vitán.

A demokrata jelöltet felkészítő szakértői csapat egyik, neve elhallgatását kérő munkatársa azt mondta: tisztában vannak azzal, hogy Trump kiszámíthatatlan, egyetlen lejárató megjegyzéssel elbizonytalaníthatja Clintont, amivel pedig akár felül is kerekedhet a vitában. „Attól tartunk, hogy ha (Clinton) egyetlen pillanatra is elbizonytalanodik, azt senki sem képes jobban kihasználni, mint Donald Trump” – mondta a felkészítő stáb egyik munkatársa a Politico nevű lapnak.

Értesülések szerint Clinton egyebek mellett szituációs gyakorlatokkal is készül a vitára: a The New York Times korábban arról számolt be, hogy Phillippe Reynes, Clinton régi munkatársa megszemélyesíti Trumpot, hogy különböző helyzetekben, különböző témákról vitázzon vele. A Politico szerint John Podesta kampányfőnök is részt vesz a szituációs játékokban.

Hírdetés

Donald Trump ezzel szemben Hillary Clinton gesztusainak, testbeszédének és szavajárásának az elemzésével bízott meg egy szakértői csoportot, hogy kifürkésszék vetélytársa gyengeségeit.

A Trump-kampánynak így elkészítették a demokrata jelölt „lélektani profilját”, amely Clinton nyilvános szerepléseiről készült felvételek aprólékos elemzésének eredményeit tartalmazza.

Trump felkészítéséhez megvizsgálták azt is, hogy a demokrata ellenfél általában milyen szavakat használ és milyen gesztusai vannak él akkor, amikor elbizonytalanodik, vagy megpróbál kibújni egy számára kínos kérdés alól. A Trump-csapat célja ezzel az, hogy a republikánus elnökjelölt azonnal felismerje a számára előnyös helyzetet.

Jennifer Palmieri, Clinton kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy nem aggódnak a „profilírozás” miatt, hiszen a demokrata jelölt felkészítői is tanulmányozzák Trump hangulatváltozásait, lelkialkatát és gesztusait.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »