Hillary Clinton orvosa jelentését megírta

Orvosa szerint Hillary Clinton, a Demokrata Párt elnökjelöltje egészséges, és alkalmas az elnökségre.

Szerdán, helyi idő szerint az esti órákban újabb egészségügyi jelentést tett közzé Lisa Bardack, Hillary Clinton orvosa, és egyúttal részletekkel szolgált az elnökjelölt általános egészségi állapotáról is.

Trump vagy Clinton: a fittség eldönti a választást?Míg Európában óriási tiszteletlenségnek számít, ha egy politikus egészségügyi állapotával hozakodik elő az ellenfele, Amerikában ez már-már bevett eszköznek számít. Ezért egyre gyakrabban találkozni olyan jelöltekkel, akik az orvosi leleteiket lobogtatják a szavazóknak – olvassa el az Mno.hu cikkét!

Közölte, hogy páciense állapota „szépen javul az antibiotikumokkal és a pihenéssel”, a politikus „továbbra is egészséges és fitt ahhoz, hogy az Egyesült Államok elnökeként szolgálhasson”.

Kiváló szellemi kondíció

A két oldalon részletezett egészségügyi jelentésben Bardack közli azt is, hogy a tüdőgyulladástól eltekintve Hillary Clinton „általános orvosi vizsgálata normális eredményeket hozott”, és az elnökjelölt „kiváló szellemi kondícióban” van.

A doktor beszámol arról is, hogy szeptember 2-án is megvizsgálta Clintont „huszonnégy órája tartó hőemelkedés, vértolulás és fáradtság” miatt. A jelentésből kiderül továbbá, hogy Lisa Bardack idén januárban fül-, és arcüregfertőzéssel kezelte a politikust.

A tüdőgyulladást múlt pénteken állapították meg, miután egy mellkasi ct-vizsgálat gyulladást mutatott, amely enyhe, nem fertőző bakteriális eredetű megbetegedés. Azonnal Levaquin nevű antibiotikumot adtak rá, a gyógyszert tíz napig kell szednie Clintonnak – közölték.

A tüdőgyulladás hírét csak vasárnap hozták nyilvánosságra, miután az elnökjelölt a 2001. szeptember 11-ei terrormerényletekre emlékező ünnepségen New Yorkban rosszul lett, és távozott a helyszínről.

Még három gyógyszert szed

A tüdőgyulladásra felírt antibiotikumok mellett Hillary Clinton még háromféle gyógyszert szed: pajzsmirigy-alulműködésre és pajzsmirigy-rendellenességekre, vérhígításra és allergiára. Ezen kívül B12-es vitamint is kap.

Lisa Bardack arról is tájékoztatott, hogy Clinton oltásait „frissítették”, mammográfiai leletei semmiféle kóros eltérést nem mutatnak, és a laboratóriumi leletek is normális értékeket jeleznek. A koleszterinszintje szintén normális, viszont a vérzsírszintje kicsit magas. A demokrata elnökjelölt vérnyomása 100/70.

Szerdán este nyilvánosságra hozta az egészségi állapotáról készült részletes jelentést Tim Kaine szenátor, a demokraták alelnökjelöltje is. A virginiai szenátor átfogó orvosi vizsgálatát a kongresszus belgyógyásza, Brian P. Monahan végezte, aki szerint Kaine „általános egészségi állapota kiváló”, rendszeresen, hetente háromszor végez testmozgást, legnagyobb traumája eddig egy kulcscsonttörés volt, és egyszer kifordult a válla. Sebészi beavatkozáson csupán egyszer esett át, az se volt hatalmas műtét: egy fogát kellett kioperálni. A szenátor nem szed gyógyszert. A jelentés arra is kitért, hogy Kaine családjában előfordult mell- és prosztatarák.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »