Hihetetlen rekord: majdnem 8000 fős a gigazenekar

A világ legnagyobb zenekara, 7548 zenész adott koncertet szombat este a frankfurti Commerzbank-Arénában, ami új Guinness-rekordot jelent.

Amatőr német, osztrák és holland zenekarok gyűltek össze Jens Illemann hamburgi trombitás kezdeményezésére, hogy megdöntsék az ausztrálok 2013-as világcsúcsát, amikor Brisbane-ben 7224 zenész muzsikált együtt. A rekordkísérletre több mint nyolcezer zenész nevezett, a koncerten összesen 7548-an zenéltek együtt – írja az MTI. A gigazenekar részleteket adott elő Dvorak és Beethoven szimfóniáiból, előadták a Starlight Express című musical egy melódiáját és John Miles Music was My First Love című dalát. 

A Guinness-rekord felállításához nemcsak a legtöbb zenészt kellett felvonultatni, hanem minden nagyzenekari hangszernek meg kellett szólalnia a koncerten, amelyet egyébként harmincezren hallgattak.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?I. ZeneKépzelet Tábor PéterfalvánA BitTorrent is zene- és videómegosztót indítRovatok: KultúraTelepülés: NémetországCímkék: kultúra, bulvár, zenekar, Guinness-rekord, színes érdekesség, FrankfurtForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »