Hihetetlen kicsinyes a kormány a közúti közlekedésben dolgozókkal

Nem érdeklik keményen dolgozó kisemberek a magukat nagynak képzelő, luxusautóval közlekedőket – fogalmaz élesen közleményében Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke.
 

Sneider Tamás felháborítónak és szégyenteljesnek nevezte, hogy a 3 százalékos bérfejlesztés és a havi ötezer forintos béren kívüli juttatás igénye is túl sok és még csak érdemi tárgyalásra sem hajlandó az MNV Zrt.

A politikus által jegyzett közleményből kiderül: a Jobbik kiáll a közúti közlekedésben dolgozók mellett, jogosnak tartja a bérigényüket, hiszen felelősségteljes közszolgáltatást látnak el megalázóan alacsony bérért. “A kormány arcátlan politikája, a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségének megszüntetése is keményen érinti az ágazatban dolgozókat, hiszen munkájuk egészségkárósító hatása igazolt, és már szerzett jogaiktól fosztották meg a munkavállalókat” – hangsúlyozza Sneider Tamás.

A kialakult megalázó helyzet mára odáig vezetett, hogy az ágazatban dolgozók elvándorlása szakemberhiányt teremtett, mely országosan előidézheti a közösségi közlekedés leállását.

A legerősebb ellenzéki párt arra szólítja fel a kormányt, hogy hagyjon fel felelőtlen gondolkodásával, vegye komolyan a munkavállalók igényeit, ha pedig nem képes arra, hogy az állampolgárok valódi problémáira odafigyeljen, komolyan vegye, gyakoroljon önkritikát és mondjon le!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »