Hidvégi izgul, döntős lesz-e

Hidvégi izgul, döntős lesz-e

Noha négy éve Berki Krisztián megnyerte a lólengést, most azért is izgulnunk kell, hogy a nyolcas döntőben ott legyen egy magyar tornász. Hidvégi Vid mindent megtett, hibátlan gyakorlatot mutatott be, ám még nem tudni, mindez elég lesz-e a fináléhoz.

A teljes magyar program

Nem akármilyen örökséget cipel a vállán Hidvégi Vid. A fiatal világ- és Európa-bajnoki negyedik tornásznak ugyanis a londoni olimpiai bajnokot, Berki Krisztiánt kell helyettesítenie Rióban a lólengésben. Hidvégire egyelőre egy rossz szavunk sem lehet, ugyanis a maga gyakorlatát hibátlanul mutatta be, ám a 15,233 pontszám messze nem biztos, hogy elég lesz a döntőre.

– Úgy érzem, jól sikerült a gyakorlatom, összességében elégedett vagyok vele, a kivitelre talán még sosem kaptam ilyen magas pontszámot. Kicsit bosszantó, hogy a három mellső orosz-körből csak egy lett, de éreztem, ha nem hagyom ki ezeket, akkor szétnyílt volna a lábam, s akkor rosszabbul jártam volna, még úgy is, hogy ezért két tizedet levontak a kiinduló pontszámomból – nyilatkozta az MTI-nek Hidvégi, aki négy éve Londonban a nyolcadik volt.

Hidvégi még izgulhat, ám amennyiben ott lesz a nyolcas döntőben, akkor a selejtezőben látott gyakorlatánál nehezebb, 6,8-as gyakorlatát mutatná be, amennyiben a korábbi betegsége miatt legyengült szervezete bírja a terhelést.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »