Hidat építenének a bevándorlóknak a Földközi-tengerre az osztrákok

Hidat építenének a bevándorlóknak a Földközi-tengerre az osztrákok

ha hidat építene Szicília és Tunézia közé, hogy többen tudjanak jönni. Ez sem minden: mesterséges szigeteken pihenhetnének a csónakkal érkező bevándorlók.

2030-ra minden készen lehet, ha ad rá pénzt az Indiegogón. Potom 230 milliárd euróból (73 ezer 600 milliárd forintból) kijönne annak a hídnak az építése, amelyet a Politika Szépségéért Központ nevű művészeti csoport húzna fel a Földközi-tengerre azért, hogy elejét vegye a menekültek tömeges vízbefulladásának. A 217 kilométer hosszú híd Szíciliát kötné össze Tunéziával.


Hírdetés

A Jean Monnet-ról, az Európai Szén és Acél Közösség egyik alapítójáról elnevezett híd 2017-től 2030-ig épülne, főkivitelezői osztrák cégek, mint a Strabag és a Raifaisen Bank lennének. A kőépítményen három benzinkút is lenne, nehogy véletlenül valaki kifogyjon az üzemanyagból.

A magát agresszív humanistának nevezetű, provokatív projektekben utazó csoport kampányanyaga szerint ezzel megmenekülhetne 36 ezer menekült attól, hogy vízbe fulladjon. Ahhoz, hogy ez biztosan így legyen, még mesterséges úszószigeteket is készítenének: ezeken megpihenhetnének azok, akik csónakkal indulnak Észak-Afrikából, de azok életét is megmentheti, akiknek elsüllyed a csónakjuk. Ezeket már 2015-től elkezdenék vízre bocsátani, az elsőt október 1-én adnák át a Licata-öbölben.

(Index nyomán)


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »