Híd a munka világába Szolnokon – a hírhedt Motor utcában gyümölcsöző az üzlet

Híd a munka világába Szolnokon – a hírhedt Motor utcában gyümölcsöző az üzlet

Olvasónk írja:

Kedves Kurucok!

Itt van a bizonyítéka, hogy milyen sikeres is hazánkban a cigányintegráció, hogy mennyire hasznos munkát is végzett a Farkas Flórián által jegyzett Híd a munka világába című projekt!

Szolnok leghírhedtebb cigánytelepének, a Motor utcai "lakótelepnek" kedves lakói – ahol amúgy Farkas Flórián kezdte tündöklő politikai karrierjét -, az elmúlt években sokat dolgoztak környékükön, hiszen szorgos munkával majdnem a földdel tették egyenlővé a néhai gázcseretelepet. Az épületet és a telep kerítését szinte teljesen leamortizálták, ami fémet és eladható dolgokat csak le tudtak szerelni, vágni, feszíteni stb., azt mind ellopták, az összes nyílászárót kiszaggatták. A majdnem szerkezetkészre visszabontott épületet most viszont valakik megmentették, ugyanis tákoltak hozzá valamilyen kerítést betonacél-síkhálóból, és kinevezték a területet átvevőhelynek.

Mint azt a képen is látni, a környékbeli és talán a távolabbi kezek munkájának gyümölcsét, vagyis bodzát (!) vesznek itt át, amelynek árából kacsalábon forgó kastélyokat és luxusautókat is vehetnek tán majd a derék helyi "romák", mint ahogy az enyingi szorgos-dolgos testvéreik is tették. Valószínű, hogy a fenti munkaprogram inspirálta ezeket a lelkes embereket, hogy végre megtalálják az utat a munka világába.

Mégiscsak gazdag ország vagyunk: 91 milliárd jut a cigánytelepek erőforrásainak feltérképezésére – sikertelenség esetén, a pénz elapadása után a rendszer összeomlik

Egész utcákat lopnak el a cigányok Somogyszilben – a feljelentések mit sem érnek

A minisztérium szigora csupán látszat: mi fizetjük a cigányok összedőlt hídját a munka világába


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »